Hlavní navigace

Vyzkoušeli jsme: Huawei Watch Fit

30. 10. 2020

Sdílet

Ani pěšky, ani na kole, ani oblečená ani neoblečená. Tak musela přijet princezna Koloběžka, podobně je na tom Huawei Watch Fit. Ani hodinky, ani fitness náramek – zkrátka něco mezi tím.

Watch Fit jsou menší než klasické smartwatch a menší než fitness náramek. Výdrží a schopnostmi opět něco mezi nimi. Nabíjet se musí (podle intenzity trénování) zhruba jednou týdně a zvládnout monitorovat skoro stovku sportů – některé i automaticky.

Ne vždy ale je na nautimatiku spoleh, kupříkladu stačí párkrát frekvenčně zhoupnout děcko na houpačce a hodinky dojdou k závěru, že jejich nositel právě vesluje. Překvapivě hodinky také nezvládly delší pobyt ve finské sauně roztopené na 92 stupňů. Po několika minutách se vypnuly.

Jinak k jejich funkčnosti není třeba mít žádné výhrady, navzdory relativně malému tělu už zmíněný týden, což je optimální, delší výdrž by už vyžadovala větší tělo. Ovládání se děje pomocí dotykového Amoled displeje a jednoho bočního tlačítka. Displej je dobře čitelný jak na ostrém světle, tak třeba při letmém pohledu při nějaké sportovní aktivitě. Neustále zapnutý displej zkrátí výdrž zhruba o polovinu. Watch Fit jsou také vodotěsné do pěti atmosfér, tak se nemusíte bát je vzít i na plavání.

Bohužel tu budete marně hledat mikrofon a reproduktor – hodinky jako hands-free zařízení telefonování neposlouží. Stejně tak komunikace s telefonem skrz další aplikace je jen jednosměrná, na zprávy, e-maily nelze bohužel odpovídat ani přednastavenou zprávou. Není to žádné překvapení, Watch Fit mají stejný operační systém Lite OS jako třeba Huawei Watch GT2, které to také neumí.

Jednu chvíli jsem nosil na ruce současně toto zařízení a pak chytré hodinky Huawei Watch GT 2 Pro a bylo zajímavé porovnávat měření sportovních výkonů. „Fitky“ byly na mne přísnější a měřily méně kroků než chytré hodinky a to zhruba o pět procent, rozdíl v měření spánku byl zhruba patnáctiminutový.

Osobně bych třeba při srovnání těchto dvou volil spíše regulérní chytré hodinky, ale nepochybuji, že si sportovní náramek najde své zákazníky.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?