Hlavní navigace

Vyzkoušeli jsme: OnePlus 8T

27. 4. 2021

Sdílet

Jasně, na trhu už je model OnePlus 9, ale tam cena skoro atakuje dvacetitisícovou hranici, proto jsme se podívali na jeho předchůdce z loňského podzimu OnePlus 8T. Jeho cena se pohybuje kolem příjemnějších 13 tisíc korun a výkonem se nemá za co stydět.

První, co vás překvapí, je hardwarové tlačítko pro přepínání zvukových profilů, pdoobně jako to iPhone. U androidů tahle varianta prakticky neexistuje. Další věcí, která některé může překvapit, už tentokrát nemile, je absence slotu pro microSD karty.

Ale dál jsou snad už jen pozitiva. Procesorem je Snapdragon 865, doprovázený 8 GB, případně 12GB operační pamětí a vnitřním úložištěm 120 GB. Mobil je tedy nadmíru svižný, nenašel jsem nic, co by ho zastavilo.

Displej AMOLED má úhlopříčku 6,55", s rozlišením 1 080 x 2 400 pixelů a obnovovací frekvencí 120 Hz, to celé v poměru stran displeje 20:9. V displeji je i zabudovaná čtečka prstům která patří k těm velmi spolehlivým.

OnePlus 8T nabízí čistý android 11 s vlastní nadstavbou Oygen OS. Ta musím říct, že je nepříjemně veliká, zabírá v telefonu spoustu místa. Navíc s sebou přináší spoustu balastu v podobě neodinstalovatelných apliakcí, jako je třeba Netflix.

Stejně jako další značky tohoto výrobce (pod konglomerát Oppo patří i třeba mobily Realme) sází OnePlus na rychlé dobíjení, za méně než 45 minut nabijete mobil do plna a po pěti minutách v nabíječce už máte 15 procent kapacity. Na jedno nabití vydrží spolehlivě celý den.

Přestože má telefon čtyři objektivy (hlavní senzor 48 Mpix s optickou stabilizací, širokoúhlý 16 Mpix, makro 5 MPx a 2 Mpix na portréty), tak fotky nejsou nijak zásadně okouzlující. Nedělají ostudu, ale určitě fotoaparát není ten hlavní důvod, proč byste si měli OnePlus 8T při koupi nového telefonu zvažovat.

Těmi jsou sympatická cena a stále dostatečně velký výkon.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?