Hlavní navigace

Vyzkoušeli jsme: Powerbanka na dovolenou

20. 7. 2017

Sdílet

Powerbanka s kapacitou 10 000 mAh postačí už v klidu na víkend, méně aktivním uživatelům zajistí funkčnost mobilu i na týden.

Problém je u aktivnějších dovolených, kdy se ke zdroji elektrické energie dostane jen jednou za čas a třeba na kratší chvíli. To je potom tak obrovská powerbanka zbytečná, protože ji prostě ani nestihnete nabít, klasická dobíječka se může dobíjet i několik dlouhých hodin.

Ledaže by uměla nejen rychle nabíjet mobily, ale také rychle nabíjet i sebe. A to Avacom Prisma AL-10 umí, vybitou ji na maximální úroveň navrátíte i za tři hodiny, pokud samozřejmě použijete odpovídající zdroj, který umí alespoň 2A.

Opačným směrem podporuje powerbanka standardy Qualcomm Quick Charge 2.0 a 3.0, Asus BoostMaster a Samsung Adaptive Fast Charging, takže jestliže máte mobil s takovouto libovolnou technologií, dobití mobilu je opravdu otázkou „chvilky“. A nezapomeňte samozřejmě i na správný dobíjecí kabel.

Nabíjení je ještě rychlejší, pokud využíváte v mobilu moderní konektor USB-C, z něho jdou ven až 3A i bez moderních standardů rychlonabíjení. Je však potřeba správný kabeů – powerbanka kromě klasického USB portu nabízí i ten USB-C (je vhodný hlavně pro dobíjení powerbanky). Kabel s oběma koncovkami USB-C se totiž zatím běžně k žádným přístrojům nedodává a musíte si ho koupit sami. Jinak je tu vstup i přes běžný microUSB.

Mimochodem v balení této powerbanky Avacom najdete i kratší USB-C kabel, což je mezi powerbankami stále vzácnost.

Komu přijde přítomnost portu USB-C zbytečná, ale i tak by si chtěl celou 10 000 mAh powerbanku dobít za pouhé čtyři hodiny, může si koupit Avacom Prisma FG-10, úplně stejný produkt, jen bez USB-C portu.

Samozřejmostí obou nabíječek je čtyřkrokové diodové značení nabité kapacity. K tomu všemu oba produkty vypadají velmi hezky a jsou také bezchybně opracovány. Určitě stojí minimálně za zvážení, pokud potřebujete nový přenosný zdroj energie.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?