Hlavní navigace

Wi-Fi s propustností až 900 Mb/s nabízí HP, kompatibilní je s 802.11n

3. 3. 2011

Sdílet

Standard 802.11n rozděluje datové toky do tzv. substreamů, z nichž každý odpovídá separátní dvojici antén pro příjen a vysílání radiového signálu. Více datových toků anténních párů znamená větší propustnost,a to i na větší vzdálenost. HP ve svých nových produktech využilo nějnovější Wi-Fi čipy od společnosti Atheros. Výsledkem implementace této novinky je zlepšená komunikace i pro přístroje, které využívají dvě, či dokonce jen jednu anténu.

Novinky rovněž nabízejí řadu funkcí pro správu radiového signálu, takže access point i klientské zařízení si mezi sebou mohou vyměnit řadu informaci o stavu vysokofrekvenčního prostředí, což dále usnadňuje nastavení spojení podle aktuální situace.

Nové přístupové body HP podle výrobce dokáží přenášet v síti souběžně až 15 videokonferencí ve vysokém rozlišení, zatímco předchozí produkty standardu 802.11n jich podporovaly pouze deset a standard 802.11g dokonce pouze jednu.

Mobile Access Solution je zahrnuto v těchto produktech: přístupové body E-Series Multi Service Mobility (MSM) 430, 460 a 466, softwarový řadič MSM 5.5 a nástroj pro správu sítě Mobility Manager 3.10.

 

Řešení HP Mobile Access Solution podle výrobce nabízí:

—  Vyšší výkon Wi-Fi přístupového bodu s rychlostí 900 Mb/s a dvojitým rádiem 802.11n se třemi proudy. Poskytuje až 50% nárůst počtu obsloužených uživatelů a podporované šířky pásma pro multimédia a cloudové služby.

—  Zjednodušenou správu prostřednictvím jednotného rozhraní pro pevná a bezdrátová připojení – konkurenční produkty prý vyžadují několik různých řídících nástrojů. Integrované moduly umožňují uživatelům ve snadno použitelném rozhraní centrálně plánovat, nasadit, konfigurovat a monitorovat přístupové body napříč celou firmou.

—  Menší komplikovanost díky komplexnímu bezpečnostnímu řešení, které zajišťuje řízení přístupu, autorizaci uživatelů či detekci a prevenci narušení pro pevná i bezdrátová prostředí.

—  Nižší náklady na vlastnictví a výhodnější poměr ceny k výkonu díky vyšší kapacitě a lepší konektivitě uživatelů v kombinaci s větším výkonem než při podobné ceně prý nabízí konkurence.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?