Hlavní navigace

WIA kupuje telco divizi služeb Casablanca INT

3. 7. 2019

Sdílet

Transakce je navíc podpořena i významnou personální změnou na pozici obchodního ředitele společnosti WIA. Od srpna ji bude zastávat Petr Šimpach, který dosud úspěšně vedl Obchodní oddělení Casablancy.

„Není žádným tajemstvím, že jsme pro naši společnost již nějakou dobu hledali silného strategického partnera, který by telekomunikační divizi dokázal rozvíjet tak, aby bylo vyhověno současným dynamickým a rychle se rozvíjejícím potřebám telekomunikačních služeb ve firemním segmentu.

Prodej naší telekomunikační divize byl veřejně avizován již v létě minulého roku, a to jednomu z našich dlouholetých obchodních partnerů. K realizaci této akvizice však nakonec z technických důvodů nedošlo,“ sděluje k prodeji Milan Švácha, jeden ze zakladatelů a jednatelů společnosti Casablanca INT.

Celá akvizice je zároveň počátkem nového strategického partnerství a spolupráce obou společností v oblasti cloudových služeb. WIA plánuje rozšíření své nabídky stávajícím zákazníkům o cloudové řešení BigBlueOne, jež je srdcovým segmentem Casablancy a do jehož budoucího rozvoje (včetně nových služeb datových center a ICT služeb) směřuje nyní Casablanca svoje úsilí a nové investice.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?