Hlavní navigace

Workspace od Keria má nově i antimalware

12. 6. 2012

Sdílet

Kerio WorkspaceRostoucí zájem o aplikace pro týmovou spolupráci vystavuje podle představitelů Keria obsah při přenosu z lokálního serveru do cloudu riziku napadení viry a dalšími typy škodlivého kódu.

Workspace 2.0 nově obsahuje klientskou aplikaci pro synchronizaci souborů, s jejíž pomocí může uživatel změny provedené lokálně v souboru neprodleně uložit v cloudu a naopak.

S novým klientem lze pracovat offline, a teprve po připojení k síti se změny automaticky ukáží také ostatním uživatelům, kteří danou knihovnu souborů sdílí. Každý soubor je při stažení do lokálního úložiště nebo nahrání do cloudu prošetřen bezpečnostním modulem Sophos.

Historie souborů se ukládá na server, takže je případně možné nechtěné změny vrátit do některého z předchozích stavů.

„Spousta firem dnes při správě, ukládání a sdílení souborů spoléhá na produkty pro týmovou spolupráci,” říká viceprezident firmy Sophos Michael Rogers. „Při přenosu přes hranici firewallu je však nezbytně nutné ochránit sdílená data další bezpečnostní vrstvou. Antivirové řešení zajistí firmám s uživateli v lokální síti i mimo oblast chráněnou firewallem bezpečné prostředí.

Kromě integrace modulu Sophos a synchronizace knihoven souborů přináší Kerio Workspace 2.0 ještě tato vylepšení:

Komponenty pro události a úkoly – zjednodušte si týmové řízení sdílením a synchronizací klíčových projektových dat ve Workspace s možností stáhnout si události a úkoly do uživatelských aplikací, jako jsou Microsoft Outlook a Apple iCal.

Vyladěno pro iPad – uživatelé již mohou pročítat a posílat komentáře na stránky a do prostorů ve svém iPadu. Pomocí formátovacího editoru mohou také vytvářet a upravovat textové komponenty.

Uživatelské rozhraní s prvky sociálního webu – uživatelské rozhraní si nyní můžete přizpůsobit tak, aby práce v něm byla osobitější. Lze si změnit některá nastavení, upravit vzhled a nahrát libovolnou fotografii, která vás bude prezentovat v komentářích a novinkách.

Kerio Workspace 2.0 je k dispozici zdarma v edici Starter Edition. Firmy mohou produkt nasadit a posoudit, jak zapadá do jejich reálného prostředí. Starter Edition je plně funkční verze produktu Kerio Workspace a je k dispozici pro neomezený počet uživatelů v konkrétní organizaci. Pro neregistrované instalace je ale stanovena kapacita uložiště dat na 5 GB. Pokud se firmy registrují, kapacita úložiště dat je navýšena na 10 GB.

Cena pro 5 uživatelů za první rok používání Workspace s antivirem Sophos na vlastním serveru činí 3 300 Kč. Každá další uživatelská licence vyjde na 600 Kč za první rok. Produkt je k dispozici v 16 světových jazycích.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?