Hlavní navigace

Y Soft zakládá v tuzemsku inovační centrum, přijme desítky expertů

23. 2. 2016

Sdílet

V souvislosti s tímto posílením inovačních aktivit společnosti se také postupně otevře 40 nových pracovních míst pro hardwarové inženýry, architekty a produktové a projektové manažery.

Centrum YSoft Labs se bude podle zakladatelů soustředit na nové oblasti, zejména pak na IoT (Internet of Things) a na řízení obchodních procesů. Zejména v nich prý Y Soft vnímá nejsilnější potenciál pro vývoj budoucích produktů.

Investice do vzniku YSoft Labs a posílení výzkumu v nových oblastech představují pro Y Soft klíčová rozhodnutí,“ říká Martin de Martini, ředitel YSoft Labs a spoluzakladatel společnosti Y Soft. „Díky této laboratoři můžeme efektivně propojit týmy talentovaných vývojářů a projektových manažerů, kteří společně pracují na vytvoření nové generace podnikových řešení,“ dodal.

V současné chvíli je klíčovým produktem Y Softu řešení SafeQ pro řízení tisku a sběru dokumentů. Y Soft také významně investoval do oblasti 3D tisku.

 

Plány nové laboratoře YSoft Labs podle zakladatelů:

* Platforma pro IoT – Zde se výzkum zacílí na hledání aplikačních možností IoT platformy, kterou Y Soft již používá v několika vlastních produktech. Ta nabízí výhody jako řízené nasazení, monitoring a nastavení či jednoduchý vývoj IoT aplikací. Jako příklad těchto možností mohou posloužit dva roboti, jejichž účelem je testování nových softwarových funkcí na multifunkčních tiskárnách.

* Řízení obchodních procesů (BPM, Business Process Management) –Firmy čelí řadě výzev v oblasti standardizačních procesů nepostradatelných pro udržení produktivity. Současná BPM řešení jsou z tohoto pohledu těžkopádná, náročná na čas, a přestávají tak v organizacích plnit svůj účel.

* 3D tiskárny a řešení pro řízení workflow – V souvislosti se stále rychlejší adaptací 3D tisku v podnikovém prostředí se YSoft Labs zaměří na hledání společných stránek této technologie s 2D tiskem, a to z hlediska procesů v pracovním toku. Zde je cílem definovat nejlepší praxi pro workflow v organizacích, které používají 3D tisk pro výrobu menších produktů, vzdělávání a prototypování a které fungují ve složitějších strukturách (například výrobní podniky, mezinárodní firmy, univerzity apod.). Dále se laboratoř v této oblasti zaměří na hledání nových funkčních a designových možností 3D tiskáren.

* Budoucnost řízení tisku a sběru dokumentů – Tato oblast se soustředí na průběžné inovace produktu SafeQ.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?