Hlavní navigace

Zálohování s ochranou proti ransomwaru využívající umělou inteligenci nabízí Acronis

24. 8. 2018

Sdílet

Technologie ochrany proti ransomwaru postavená na umělé inteligenci je tak integrovaná do všech zálohovacích řešení Acronis. Podle výrobce jen v minulém roce zastavila více než 200 000 ransomwarových útoků na 150 000 zákazníků.

True Image 2019 navíc jako jediné řešení pro běžné uživatele dovoluje vytvářet kompletní obrazy disku jak do lokálního, tak do cloudového úložiště a klonovat aktivní systémový disk jak na Windows tak na počítačích Mac. Tyto možnosti posilují kontrolu uživatelů nad ochranou a správou svých dat.

 

Novinky verze 2019

Díky nástroji Survival Kit se zjednodušuje obnova systému na pouhé připojení k externímu disku. Jde o ucelený a flexibilní nouzový nástroj typu švýcarského nože, který obsahuje vše, co uživatel potřebuje k obnově systému -- od bootovacího média k systémovému nastavení a všem zálohám.

Vytvoření záloh je rovněž jednodušší s novými možnostmi plánování založeným na událostech, jako je např. automatické zálohování v okamžiku připojení USB disku. Nová verze poskytuje více flexibility prostřednictvím dalších možností přizpůsobení konkrétním potřebám uživatelů.

Vylepšený WinPE builder zase zefektivňuje tvorbu médií detekcí síťových adaptérů a konfigurace síťových nastavení, takže uživatel dokáže obnovit svůj systém prostřednictvím ethernetového připojení či Wi-Fi sítě.

A protože ne všichni chtějí mít vše automatizované, nový nástroj čištění záloh umožňuje uživatelům uvolnit místo na disku manuálním výběrem nepotřebných záloh a vymazáním nadbytečných souborů. Došlo také k posílení výkonnosti a spolehlivosti řešení a vylepšení uživatelského prostředí směrem k vyšší intuitivnosti.

A nakonec, aktualizovaná technologie Active Protection nově chrání data i na síťových sdíleních a NAS úložištích, která se stávají stále obvyklejší součástí domácích sítí.

 

Uživatelům jsou dostupné tři edice řešení

Standard je trvalá licence pro pouze lokální zálohy. Cena začíná na 1 321 Kč za jeden počítač.

Advanced je jednoleté předplatné s 250 GB místa na Cloud Storage od Acronisu a s přístupem ke všem cloudovým funkcionalitám. Cena roční licence začíná na 1 321 Kč za 1 počítač.

Premium je rovněž jednoleté předplatné obsahující i blockchainovou autentizaci a možnost elektronického podpisu, s 1TB úložištěm v cloudu. Cena začíná na 2 644 Kč za 1 počítač.

Všechny edice pokrývají neomezený počet mobilních zařízení. Další místo v Cloud Storage si lze dokoupit podle potřeby.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?