Hlavní navigace

Zkonsolidujte si disky v dohledových systémech

29. 10. 2014

Sdílet

Rozšíření své řady 3,5" disků WD Purple o kapacitu 6 TB oznámilo WD. Disky jsou navrženy pro monitorovací kamerové systémy, tedy pro prostředí s velkým objemem dat v kategorii “Internet of Things (IoT)”.

Pevné disky WD Purple zajišťují vysoký výkon v prostředích zabezpečovacích monitorovacích systémů v domácnostech a malých firmách, kde se využívá až 8 pevných disků a až 32 HD kamer (klíčové je jejich nasazení zejména u vícekamerových řešení).

Disky WD Purple jsou tak nyní k dostání v kapacitách od 1 TB až po 6 TB. Doporučená koncová cena 3,5" disku s kapacitou 6 TB (WD60PURX) je 8 960 Kč.

 „Monitorovací kamerové systémy již dlouhou dobu stojí na čele aplikací v prostředí Internet-of-Things. Zde probíhá interakce mezi dvěma přístroji, kamerami s vysokou přenosovou rychlostí a vysoce kapacitními nahrávacími zařízeními. Aplikace v prostředí IoT pak přinášejí přístup k velkým objemům dat a umožňují jejich analýzu, což ve výsledku zajišťuje vyšší uživatelskou bezpečnost,“ říká Matt Rutledge, viceprezident a generální manažer společnosti WD pro skupinu ukládacích technologií.

 

Technické specifikace podle výrobce:

Pevné disky  WD Purple jsou vybaveny celou řadou pokročilých technologií, mezi které patří:

AllFrame - Technologie AllFrame, která využívá streamování prostřednictvím rozhraní ATA, pomáhá eliminovat ztrátu záznamu a zlepšuje přehrávání a datový tok. Firmware disků WD Purple zabraňuje pixelaci obrazu a výpadkům nahrávání.

Technologie IntelliSeek - Nízká spotřeba energie je v prostředí nepřetržitého provozu s vysokou teplotou klíčová. Díky technologii IntelliSeek vypočítá disk WD Purple optimální rychlost vyhledávání, což umožňuje omezit spotřebu energie, hlasitost a vibrace, které by mohly způsobit rychlejší opotřebování disku.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?