Hlavní navigace

Zlepšení přípravy dat pro analytiku slibuje nová Statistica od Dellu

22. 4. 2016

Sdílet

Disponuje také rozšířením tzv. in-database analytik na platformách jako Apache Hive, MySQL, Oracle a Teradata. Společně se šablonami pro opakované použití (Reusable Process Templates) je podle dodavatele nyní snazší šířit a sdílet pracovní postupy i s netechnickými uživateli.

Profesionálové, kteří se věnují práci s daty, mohou s novou verzí softwaru vytvořit jednorázové analytické modely a pracovní postupy, a netechničtí analytici je mohou v rámci organizace opakovaně používat.

To eliminuje nadbytečnou práci a umožňuje uživatelům efektivně využít analytiku k řešení skutečných obchodních problémů bez tradičně vyžadovaných technických znalostí.

Statistica 13.1 nabízí také nové možnosti analýzy sítí, která uživatelům umožňuje kombinovat sílu prediktivní analýzy s lidskou expertízou za účelem odhalení podvodů.

Uživatelé se prý mohou podívat na problémy novými způsoby pomocí vizualizace vztahů a zobrazováním grafických asociačních map pro rozklíčování komplexních sítí a vztahů.

 

Další funkce verze 13.1 podle výrobce:

  • Vylepšení dashboardů, které umožňuje uživatelům snadno vizualizovat výsledky jakéhokoli analytického uzlu, stejně jako procesní vizualizace postavené na přehledech MAS (Monitoring and Alerting Server)
  • Vylepšená webová grafika dovoluje uživatelům distribuovat výstupy s moderním vzhledem v každém webovém prohlížeči
  • Vylepšené ověřování zadávání dat pro oblasti, které spoléhají na manuální vkládání dat

 

Podle Gartneru si bude do roku 2018 více než polovina velkých organizací po celém světě konkurovat využitím pokročilých analytických nástrojů a patentovaných algoritmů, což způsobí změny v celém odvětví.

Gartner zároveň odhaduje, že do roku 2020 přitáhne prediktivní a přednastavená analytika 40 % nových investic do podniků v oblasti business intelligence a analytiky.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?