Hlavní navigace

Prodeje iPhonů a iPadů nadále porostou, zájem je enormní

25. 9. 2011

Sdílet

Investiční banka Goldman Sachs tvrdí, že prodeje produktů Applu v blízké budoucnosti výrazně překonají původní očekávání.

Podle reportu, který zveřejnil Apple Insider, tvrdí analytik Bill Shope investorům, že lze očekávat spolu s uvedením nových produktů Applu dramatický nárůst prodejů a další zvýšení jejich konkurenceschopnosti na trhu. To se má týkat navíc všech klíčových produktů Applu, smartphonů iPhone, tabletů iPad i počítačů Mac.

Shope navíc tvrdí, že ekonomická nejistota, která se opět vrátila, bude mít na obrat a zisk Applu jen minimální vliv a s těmito problémy se budou potýkat spíše jiní výrobci.

Podle Billa Shopeho přijde na podzim nová generace přístrojů iPhone (více viz článek iPhone 5 má být představen již za dva týdny), dále bude uvolněn iOS 5, nová iPody a také iCloudové služby a na začátku příštího roku pak lze očekávat představení třetí generace iPadu. To Applu i bez Steve Jobse, jehož vliv na úspěšnost firmy byl dříve glorifikován, podle analytika zajistí velmi dobré vyhlídky.

Goldman Sachs proto v této souvislosti zvýšil odhad obratu Applu za aktuální čtvrtletí na 28,71 miliardy dolarů, zatímco předtím to bylo 27,37 miliardy dolarů. Apple by tak letos měl poprvé v historii přesáhnout celoroční obrat 100 miliard a překonat tak v obratu třeba IBM, vůči kterému se společnost vymezovala se svými stolními počítači již na začátku svojí dráhy.

Analytici dále očekávají, že za příští rok Apple prodá po celém světě neuvěřitelných 114,5 milionu iPhonů, zatímco předchozí odhad hovořil o 109,1 milionech. Také prodej počítačů Mac má v příštím roce vzrůst na 18,64 milionů oproti 16,36 milionům v letošním roce, což je meziroční nárůst o 13,9 %.

Byl pro vás článek přínosný?