Hlavní navigace

Už na 75 milionech počítačů a tabletů najdete Windows 10

27. 8. 2015

Sdílet

 Autor: Microsoft
Nový operační systém Microsoftu si už lidé stáhli do 75 milionů svých počítačů. Instalace se ale stále potkávají s nějakými problémy.

Když Microsoft uvolnil 29. července upgrade na Windows 10, strhla se lavina zájmu. Za necelý měsíc je nový operační systém už na 75 milionech počítačů, a každou vteřinu jich několik tisíc přibývá.

Lidé, kteří stahují Windows 10 do svých počítačů, se rekrutují podle Microsoftu ze 192 zemí světa, což drtivá většina uznaných států. 

Yusuf Mehdi, Vice President of Marketing marketingu pro Windows a příslušná zařízení dále prozradil, že operační systém je nainstalován na více než 90 tisících unikátních modelů PC nebo tabletů.

Některé z nich mají dokonce na výrobním štítku vyražen ročník 2007. Tady ovšem pozor, jak jsme psali v tomto článku, úskalí instalace Windows 10 na staší HW může být rizikové.

Yusuf Mehd dál prozradil, že konzolí Xbox One bylo už na zařízení s Windows 10 nastreamováno již 122 let herního času a odemčeno přes 10 milionů achievementů v hrách Microsoft Solitaire Collection a Minecraft: Windows 10 Edition Beta.

Hlasová asistentka Cortana z Windows 10 svým uživatelům už pověděla přes půl milionu vtipů a obchod Windows Store pro Windows 10 již v tuto chvíli zaznamenal 6x více stažení aplikací na jedno zařízení než tomu bylo u Windows 8.

příloha_ovladnete_sva_data

Windows 10 také změnily fungování pravidelných aktualizacích, což může nejen korporacím způsobovaturčité problémy. Více o nich se dočtete zde.

 

Byl pro vás článek přínosný?