Hlavní navigace

Hardwarové střípky

24. 5. 2008

Sdílet

Krátké zprávy o hardware - Nový SSD disk od Intelu. Sony prosazuje technologii OLED v oblasti televizí. Společnost Iomega nabízí stylový HDD zabalený v kůži.

příloha_ovladnete_sva_data

Intel SSD disky


Na trh s SSD disky chce firma Intel vnést svěží vítr v podobě vlastní řady těchto produktů, jejichž kapacita začíná na 80 GB a pochlubí se podporou rozhraní SATA 3.0. Předpokládaná zapisovací rychlost by měla činit 100-120 MB/s. Za účelem zpropagování této produktové řady chce Intel uvedené 1.8´´ a 2.5´´ disky dodávat v noteboocích založených na platformě Intel Centrino 2. Nezbývá, než si počkat na první stroje s tímto řešením, abychom mohli porovnat ceny se zařízeními od Toshiby.

Prosadíme OLED, říká Sony

Výrobce prvních televizí založených na technologii OLED, společnost Sony, investuje 210 milionů USD do dalšího rozvoje této technologie. Cílem je především upevnění pozic v oblasti přehrávačů a rozšíření výroby a kvality středních a větších panelů. Konkurence v podobě společností Samsung a Toshiba ale rozhodně nelení, což však pouze urychlí další vývoj technologie OLED a umožní její rychlejší rozšíření i do oblasti televizí.

Disky v kůži

Pokud se vám zdá, že váš pevný disk nesedí k vašim novým koženým kalhotám, je čas uvažovat o řešení od firmy Iomega. Ta začala své eGo média balit do hnědé kůže. Na tohoto hnědého "drobečka" se vměstná až 250GB dat a díky systému DropGuard se nemusíte obávat ani občasných pádů na zem. Disk komunikuje skrze rozhraní USB 2.0 a nevyžaduje externí napájení. Dodává se za v přepočtu asi 2400Kč (149.95 USD) včetně zálohovacího software a bude jistě vhodným doplňkem pro zákazníky, kteří si potrpí na styl.

- - Jakub Koval´

Byl pro vás článek přínosný?