Hlavní navigace

AirCheck: testování bezdrátových sítí v terénu

25. 5. 2010

Sdílet

Společnost Nextlan, value added distributor řešení komunikačních a síťových technologií, uvedla na český trh přístroj AirCheck společnosti Fluke Networks. Tento přenosný přístroj slouží k testování bezdrátových sítí a odhalování chyb v bezdrátové komunikaci přímo v terénu.

příloha_ovladnete_sva_data

AirCheck je jednoúčelový ruční tester bezdrátových sítí 802.11 a/b/g/n, který umožňuje detekovat bezdrátové sítě v dosahu, zjistit úroveň jejich zabezpečení, vytížení jednotlivých kanálů nebo provoz a úroveň rušení. Výsledky jsou k dispozici v řádu sekund. Závady v sítích pak podle Nextlanu lze vyřešit bez prodlev, takže se zvýší produktivita techniků i samotných uživatelů. Výsledky testů je možné jednoduše spravovat pomocí softwaru AirCheck Manager.

AirCheck lze okamžitě zapnout,  rychle zobrazí vytížení bezdrátové sítě podle kanálů a rozlišení, zda jde o provoz dle 802.11, nebo o interferenci. Umožňuje testovat sítě WLAN, od sondování, přes požadavek DHCP po ping. Provádí identifikaci a lokalizaci bezdrátových přístupových bodů, autorizovaných i nežádoucích

Byl pro vás článek přínosný?