Hlavní navigace

BitDefender: Hrozby z internetu se budou stupňovat

11. 1. 2008

Sdílet

Seznam největších předpokládaných hrozeb na poli bezpečnosti dat v roce 2008 uveřejnila společnost BitDefender.

Seznam největších předpokládaných hrozeb na poli bezpečnosti dat v roce 2008 uveřejnila společnost BitDefender.
Mezi největší hrozby zařadil BitDefender cílené škodlivé kódy zaměřené na získávání soukromých a tajných dat, která potom útočník využije pro svůj finanční prospěch.
Zástupci firmy také očekávají výrazný nárůst spamu s politickou tématikou, a to zejména z důvodu blížících se prezidentských voleb v USA. Významně se do popředí dostane mobilní malware, jako například mobilní spam či phishing, anebo nové mobilní viry. V šíření jim bude pomáhat rozvoj mobilních technologií jako jsou GPRS, Bluethooth a Wi-Fi.

Další hrozbou, jejíž význam v roce 2008 vzroste, jsou trojské koně, s jejichž pomocí se z napadených počítačů stávají boti v rukou počítačových kriminálníků. Podle zprávy je nutné počítat i s významným nárůstem výskytu phishigu, ať už webového nebo e-mailového. Stejně tak je třeba počítat s nárůstem případů zneužívání odcizených identit. Nárůst objemu by měly zaznamenat i různé škodlivé kódy z kategorií adware a spayware.
Nenechte si ujít:
Půl milionu databázových serverů nemá ani firewall!

Šifrovací software se dnes stává již téměř nutností

Vydírání se souhlasem: jak přinutit uživatele pornostránek zaplatit?

10 hlavních bezpečnostních hrozeb roku 2008
„Chování uživatelů se za poslední dva roky změnilo. Předpokládáme, že s rozvojem on-line životního stylu se objeví nové hrozby v oblasti on-line plateb, obchodování s akciemi, on-line hraní nebo sociálních sítí. Tradiční poskytovatelé antivirových programů se zaměřují na ochranu počítačových aplikací, což je také velmi důležité, ale současné největší hrozby směřují do on-line životního stylu,“ řekl Bogdan Dumitru, technologický ředitel ve společnosti BitDefender.

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku