Hlavní navigace

Bránu, jež dovolí k internetu připojit téměř libovolné zařízení, nabízí Cisco

6. 9. 2011

Sdílet

Miniaturní integrovanou gateway, která umožňuje rozšířit schopnosti běžných „off-line zařízení“, jako jsou domácí spotřebiče, lékařské přístroje, bankomaty či různé automaty, o internetovou konektivitu, představilo Cisco. Podporuje například šifrované VPN spojení, firewall, proaktivní IPS či filtrování obsahu.

ISR podle ní představuje první integrovaný IP směrovač pro M2M (machine-to-machine) komunikaci v rámci „internetu věcí“ (Internet of Things), který je možné použít s prakticky libovolným zařízením.

Studie společnosti Cisco odhaduje, že v roce 2020 bude internetem propojeno více než 50 miliard zařízení a ISR 819 je dalším krokem k dosažení tohoto milníku, k realizaci internetu věcí.

ISR 819 integruje v kompaktním těle (s rozměry srovnatelnými s Apple iPad 2) komunikační rozhraní pro 3G/4G sítě (dual SIM) s pokročilými bezpečnostními technologiemi – jako je šifrované VPN spojení, komplexní firewall, proaktivní prevence narušení či filtrování obsahu.

Samozřejmostí je centralizovaná vzdálená správa a monitoring všech připojených Cisco ISR 819 jednotek. K dispozici je také odolná varianta pro venkovní nasazení a extrémní podmínky (vybavení sanitek, bankomaty, odlehlé objekty apod.), která pracuje i při teplotách kolem -25 nebo +60 °C a přečká i dlouhodobé vibrace, pády či kontakt s vodou a prachem.

Využití propojených inteligentních zařízení přináší zcela novou úroveň automatizace – spojení ISR 819 a samostatného GPS modulu nabízí celou řadu nových funkcí pro dosud samostatně fungující zařízení. Lékařské přístroje mohou být rozšířeny o vzdálené sledování stavu pacientů a online reporting v reálném čase, v oblasti logistiky mohou M2M technologie autonomně informovat o pozici a stavu zásilek.

Prodejní automaty získají schopnost informovat o nedostatku konkrétního zboží a, ve spojení s obdobně vybavenými zásobovacími centry, mohou zajistit optimální doplnění, případně zákazníka informovat o nebližším automatu s požadovaným produktem.

příloha_ovladnete_sva_data

Další využití najdou takto vybavená zařízení jak v domácnostech, tak i v zabezpečení a monitoringu, ve službách, v cestovním ruchu i v dalších průmyslových odvětvích – možnosti M2M internetu neboli internetu věcí, jsou prakticky neomezené a s ISR 819 dostupné pro téměř libovolné zařízení.

ISR 819 je již v prodeji za cenu od 2300 USD (odolná varianta) či od 1600 dolarů za základní verzi.

Byl pro vás článek přínosný?