Hlavní navigace

CeBIT 2007: bezpečnost v podání českých firem

19. 3. 2007

Sdílet

Na veletrhu nechyběli ani dva zástupci bezpečnostní obce z našich luhů a hájů, tedy společnosti Eset a Grisoft. Prvně jmenovaná uvedla betaverzi bezpečnostního balíku Eset Smart Security, ta druhá pak dva produkty pro menší společnosti.

Na veletrhu nechyběli ani dva zástupci bezpečnostní obce z našich luhů a hájů, tedy společnosti Eset a Grisoft. Prvně jmenovaná uvedla betaverzi bezpečnostního balíku Eset Smart Security, ta druhá pak dva produkty pro menší společnosti.

  • Kompletní přehled všech článků věnovaných výstavě CeBit 2007 najdete zde.


Smart Security, který kromě ochrany před virovými infiltracemi a špionážním softwarem nabízí také firewall a modul chránící před nevyžádanou poštou, je plně integrovaný produkt s jediným rozhraním. To propojuje moduly tak, aby se při vyhodnocování daly využít všechny dostupné informace o potenciální hrozbě. Jednotlivé části tak monitorují operace probíhající na pozadí systému a předávají řídící úrovni získané informace. Na základě vyhodnocení podezřelých aktivit zachycených různými moduly pak Smart Security zjišťuje přítomnost hrozeb.

Program nabízí dva režimy uživatelského rozhraní: v základním je možné nastavit ochranu počítače bez nutnosti využití dokumentace. V případě potřeby je však možné využít rozšířeného režimu, pomocí kterého si může pokročilý uživatel přizpůsobit Eset Smart Security svým potřebám.

K veřejnému uvolnění beta verze Eset Smart Security dojde 2. dubna 2007.

Grisoft na CeBitu představil hned dva bezpečnostní produkty (oba určené pro menší společnosti), jejichž prioritou zůstává jednoduchá správa a nenáročná údržba bezpečnostního softwaru.

Prvním ze dvojice nováčků v Grisoftí stáji je AVG Internet Security SBS Edition. Zahrnuje AVG Anti-Virus, Anti-Spyware, Anti-Spam a firewall pro stolní PC. Správci mají možnost provádět vzdálenou instalaci i opravy, spravovat licence a na centrální konzoli sledovat grafické zprávy. Sada je určená pro starší systémy Windows (XP, NT, 2000, ME a 98), verze pro Windows Vista je v přípravě a na trh se dostane do tří měsíců.

Druhým nově uvedeným výrobkem je AVG Anti-Malware SBS Edition, který nabízí ochranu proti virům, špionážním programům, trojským koňům a dalším druhům škodlivého softwaru a zahrnuje také nástroj pro vzdálenou správu.

Předběžná počáteční cena programu je podle vyjádření Grisoftu na 340 USD, tedy zhruba 7.140 Kč bez daně, u AVG Anti-Malware SBS Edition lze očekávat něco kolo 290 USD za kus, tj. 6.090 Kč bez DPH.


 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku