Hlavní navigace

Dokumenty lze snadno převést do právně platné elektronické podoby, stačí elektronický podpis

25. 5. 2011

Sdílet

Nástroj pro snadné převádění listin do právně platných elektronických dokumentů byl zpřístupněn na internetu. Služba SecuStamp.com společnosti Software602 je pro nekomeční použití k dispozici zdarma.

Pokud máte listinný originál dokumentu a potřebuje k němu také elektronickou kopii s právním účinkem, můžete nyní takovou kopii snadno vytvořit vlastními silami. V rámci portálu www.SecuStamp.com k tomu stačí dvě kliknutí. Služba je k dispozici firmám i veřejnosti.
„Konverze dokumentů do elektronické podoby se zachováním právního účinku radikálně zjednodušuje každodenní obchodní úkony. Stačí připomenout třeba možnost poslat e-mailem plnou moc, potvrzení o akreditaci, živnostenský list nebo smlouvu. Nikoliv neověřený sken, ale skutečný elektronický dokument s právním účinkem," uvedl ředitel divize online služeb ve společnosti Software602 Pavel Durdil.
Služby vychází z novelizované verze zákona o spisové službě a archivnictví (499/2004Sb.) která umožňuje vytvářet z listin elektronické kopie s právním účinkem i „neurčeným původcům", tedy občanům a podnikům. Pochopitelně při dodržení určitých podmínek, které zajistí, že bude možné jednoznačně určit osobu, která konverzi provedla. Proto musí uživatel vlastnit zaručený elektronický podpis.
Další novinkou na portálu www.secustamp.com je nástroj pro elektronické schvalování. Tento nástroj umožňuje připojit k jednomu dokumentu neomezený počet elektronických podpisů nebo naopak jedním kliknutím podepsat větší počet dokumentů. Zákazníci mohou tento nástroj (inteligentní formulář, k němuž jsou podepisované dokumenty připojeny jako příloha) snadno upravit podle grafického designu vlastní organizace.

Byl pro vás článek přínosný?