Hlavní navigace

Eset vydal NOD32 Antivirus pro Linux

14. 4. 2011

Sdílet

Eset dnes oznámil vydání dvou řešení pro uživatele systému Linux. NOD32 Antivirus 4 Business Edition pro Linux Desktop je určen firmám, pro domácnosti je pak produkt NOD32 Antivirus 4 pro Linux Desktop.

Skenovací jádro obou nástrojů je založené na technologii Eset ThreatSense, která automaticky detekuje a odstraňuje škodlivý kód, a to včetně hrozeb vytvořených pro operační systém Windows či Mac OS. (Linux, Mac OS i smartphony se často používají jako způsob, jak dostat malware do počítačů s Windows.)

Eset s novým produktem přichází ve chvíli, kdy útočníci dokážou se sofistikovaným malwarem útočit na několika platformách zároveň. Například nebezpečný trojský kůň Boonana využívá zranitelnosti Javy přítomné na všech operačních systémech. Odkazy obsahující tohoto škodlivého trojského koně se v závěru roku 2010 šířily především na Facebooku, objevovaly se ale i v e-mailových zprávách.

„Díky rostoucímu využití Linuxu ve firemním i nekomerčním sektoru je nezbytné, aby i uživatelé této platformy měli moderní bezpečnostní software zaručující ochranu před počítačovými útoky," řekl Richard Marko, generální ředitel společnosti Eset. „S uvedením Eset NOD32 Antivirus pro Linux je teď naše ochrana dostupná pro všechny významné platformy. Zajistili jsme tak aktualizovanou ochranu proti hrozbám určeným pro Linux, Windows i Mac," dodal.

Spolu s produktem NOD32 Antivirus 4 Business Edition pro Linux Desktop získávají firemní zákazníci automaticky i nástroj set Remote Administrator. S ním mohou IT administrátoři spravovat instalace firemních verzí produktůNOD32 Antivirus 4 a Eset Smart Security 4 pomocí jediné obrazovky.

Obě verze produktů pro Linux jsou k dispozici i v češtině.

 

Hlavní vlastnosti a funkce NOD32 Antivirus 4 pro Linux podle dodavatele:

Ochrana v reálném čase a pravidelná aktualizace virové databáze

Nízké zatížení systému

Ovládání pomocí volitelného grafického rozhraní optimalizovaného speciálně pro Linux

příloha_ovladnete_sva_data

Možnost ovládání nastavení určeným uživatelům zabraňuje přístupu neautorizovaným osobám

Ochrana přístupu na přenosná média

Byl pro vás článek přínosný?