Hlavní navigace

Eset vylepšuje své vlajkové lodi, radost ale neudělá zlodějům

21. 5. 2012

Sdílet

 Autor:
Betaverze svých řešení Smart Security 6 a NOD32 Antivirus 6 uvolnil k všeobecným testů Eset. Novinka mimo jiné nabízí funkci, která dovolí lokalizovat ukradený notebook a monitorovat jeho aktivitu.

Díky ní budou moci uživatelé lokalizovat a získat zpět ztracený nebo ukradený počítač. S pomocí Anti-Theft může uživatel najít zmizelý počítač na mapě a sledovat jeho aktivitu na dálku, aniž by o tom zloději věděli. K nashromážděným údajům získá uživatel přístup na stránce my.eset.com.

“Nechceme nechat zákazníky platit za něco, co považujeme za nedílnou součást osobní bezpečnosti. Proto novou funkci Anti-Theft a mnoho dalších výhod Smart Security 6 nezpoplatníme zvlášť,” tvrdí Pavel Luka, Chief Technology Officer společnosti Eset.

Podle průzkumu Esetu (Online Security Brand Tracker) se 63 % uživatelů připojuje na internet prostřednictvím svých notebooků, 12 % pak využívá netbook – jsou tedy mobilnější než dříve. Průzkum navíc ukázal, že mezi uživateli bezpečnostního softwaru byly nejžádanější funkce proti krádeži.

Prevenci neautorizovaného přístupu k počítači ohodnotilo jako “nutnou” nebo “užitečnou” 88 % uživatelů, přičemž ochranu dat v případě krádeže vyžadovalo 84 % uživatelů.  Jedna šestina internetových uživatelů přiznala osobní zkušenost s únikem dat.

Obě betaverze obsahují i řadu dalších vylepšení, které nyní mohou uživatelé otestovat: inovovaný osobní firewall, rodičovskou kontrolu, kontrolu přenosných médií, herní režim, antivirus a antispyware, skenování v režimu Cloud, skenování v době nečinnosti počítače, systém HIPS (Host-based Intrusion Prevention System) a další.

 

příloha_ovladnete_sva_data

Vybrané funkce betaverzí NOD32 Antivirus 6 a Smart Security 6 podle výrobce:

  • Anti-Theft (v prodejní verzi bude funkce dostupná jen u Smart Security 6) – automaticky monitoruje ztracené zařízení a zobrazuje jeho pozici na mapě, pokud je dostupná síť Wi-Fi. Také lze přes webkameru sledovat zloděje bez jejich vědomí.
  • Osobní firewall (pouze v produktu Smart Security 6) – zabraňuje neautorizovaným uživatelům v přístupu k počítači a zneužití osobních údajů. Uživatel tak může bezpečně nakupovat, provádět bankovní transakce a používat sociální sítě.
  • Rodičovská kontrola (pouze u produktu Smart Security 6) – díky této funkci může uživatel lépe ochránit své děti v prostředí internetu. Může zablokovat webové stránky tak, že si vybere z přednastavených kategorií.
  • Skenovaní ve stavu nečinnosti počítače – vykonává hloubkovou kontrolu počítače v době, kdy není používaný a díky tomu nezatěžuje systém. Detekuje potenciálně neaktivní hrozby předtím, než začnou škodit. Pokud přístroj běží na baterii, skenování se vypíná, aby nezvyšovalo jeho spotřebu.
  • Skenování při stahování souborů – zkracuje čas skenování tím, že skenuje specifické typy souborů už během jejich stahování – například archivy nebo aktualizace pro smartphony.

Byl pro vás článek přínosný?