Hlavní navigace

Jednoduché silné ověřování: stačí stávající heslo, až při podezření další autentizace

1. 2. 2011

Sdílet

Uživatelé nadále využívají standardní přihlašování pomocí uživatelského jména a hesla, přičemž zabezpečení je posíleno v okamžiku, kdy jádro vyhodnocující rizika zaznamená podezřelé chování.

Společnost RSA nabízí Authentication Manager Express, řešení pro silné ověřování určené primárně pro malé a střední firmy.

Novinka je určena pro firmy, které potřebují zajistit bezpečný přístup k datům a obchodním aplikacím prostřednictvím virtuálních privátních sítí SSL a on-line portálů pro až 2 500 koncových uživatelů.

Řešení využívá jádro pro vyhodnocování rizik konstruované tak, aby chránilo webové prostředky proti neoprávněnému přístupu. Ochrana probíhá na pozadí. Uživatelé nadále využívají standardní přihlašování pomocí uživatelského jména a hesla, přičemž zabezpečení je posíleno v okamžiku, kdy jádro vyhodnocující rizika zaznamená podezřelé chování. Pak je od uživatelů před udělením přístupu vyžadována správná odpověď na individuální ověřovací otázky nebo zadání jednorázového ověřovacího kódu doručenéhé přes SMS nebo e-mail.

příloha_ovladnete_sva_data

Tento produkt tak nabízí organizacím snadný způsob, jak implementovat silnější a bezpečnější alternativu ochrany založené pouze na hesle. Řešení lze podle výrobce snadno nainstalovat a má téměř nulové nároky na průběžnou správu.

„Malé a středně velké organizace od počátku potřebují silné ověřování, zavádění této technologie je však pomalé, protože většina nabízených řešení nesplňuje požadavky těchto zákazníků na náklady a pohodlné ovládání," uvedla Sally Hudsonová, analytička výzkumu ze společnosti IDC. „Náklady na nasazení a správu u dřívějších řešení podnikové třídy byly obvykle pro menší organizace příliš vysoké, levnější alternativy naopak postrádaly snadné ovládání pro koncové uživatele a nenabízely víceúrovňovou ochranu."

Byl pro vás článek přínosný?