Hlavní navigace

Kaskádová replikace pro zotavení po havárii

12. 10. 2009

Sdílet

Společnost EMC oznámila dostupnost funkcí pro kaskádovou replikaci ve svých inline deduplikačních systémech Data Domain.

Podle dodavatele se jedná o jedno z mnoha vylepšení replikačního softwaru Data Domain Replicator. Schopnost kaskádové replikace dat umožňuje organizacím rozšiřovat strategie zotavení v případě havárie prostřednictvím využití síťově efektivní replikace k elektronickému přesouvání deduplikovaných záložních a archivovaných dat do nezávislého úložiště či do dalších umístění mimo podnik.

Software Replicator dále nyní také podporuje rozšířenou automatizovanou cross-site deduplikační konsolidaci až 180 vzdálených lokalit na jediném řadiči a až o 100 % rychlejší replikaci adresářů prostřednictvím optimalizované multistreamové replikace. Společně tyto funkce přinášejí flexibilitu škálovatelného, podnikového nasazení v rozlehlých distribuovaných organizacích.

Většina podnikových nasazení systémů Data Domain zahrnuje software Replicator, který umožňuje rychlý přenos optimalizovaných dat přes nízkorychlostní linky WAN s cílem zjednodušit a urychlit zotavení po havárii při současném snížení nákladů na linky WAN. Kombinace vysokorychlostní inline deduplikace, cross-site deduplikace a simultánního ukládání dat mimo organizaci znamená pro uživatele systémů Data Domain rychlejší zotavení po havárii.

příloha_ovladnete_sva_data

Díky kaskádové replikaci mohou uživatelé rozšiřovat tuto ochranu na další lokality mimo organizaci, a zvyšovat tak odolnost datových sad tam, kde jediná lokalita pro zotavení po havárii není dostatečná.

Řada deduplikačních úložných systémů EMC Data Domain se podle dodavatele snadno integruje do většiny IT prostředí díky své podpoře předních podnikových zálohovacích a archivovacích aplikací, stejně jako různých typů síťových a přenosových protokolů. Mezi ně patří souborové servery CIFS a NFS přes Ethernet, Virtual Tape Library přes Fibre Channel a rozhraní OpenStorage ze softwaru Symantec Veritas NetBackup. Software Data Domain Replicator je již k dispozici.

Byl pro vás článek přínosný?