Hlavní navigace

Kaspersky Internet Security 2010 a Anti-Virus 2010 i v českých verzích

12. 11. 2009

Sdílet

Společnost PCS, oficiální distributor Kaspersky Lab pro ČR a SR, oznamuje vydání českých verzí Kaspersky Internet Security 2010 a Kaspersky Anti-Virus 2010.

Tyto bezpečnostní aplikace jsou novou generací řešení chránících domácí uživatele před počítačovými hrozbami. České verze si mohou zájemci stáhnout na www.kaspersky.cz. Současně byly na trh též uvedeny krabicové verze těchto produktů, které jsou k dostání v maloobchodním prodeji.

Verze produktů s číslem 2010 nabízejí systém prevence proti vniknutí (HIPS, Host-based Intrusion Prevention System). Tato technologie je součástí modulu Application Control (řízení aplikací), který přiřazuje bezpečnostní hodnocení dosud neznámým malwarovým programům. Součástí řešení je unikátní Sandbox (způsob zabezpečení, kdy se program nechá běžet v samostatném procesu.  

Řešení Kaspersky Internet Security 2010 integruje funkci Safe Run (bezpečné spuštění) založenou právě na sandoboxu. Funkce umožňuje uživateli spouštět nový software v izolovaném prostředí, které chrání operační systém před škodlivými změnami. Zelené ohraničení kolem okna aplikace také znamená, že uživatel může snadno vidět, že aplikace je spuštěna v chráněném režimu.

Do produktů Kaspersky Anti-Virus 2010 a Internet Security 2010 byl implementován režim automatizace aplikace, který volí nejvhodnější řešení bez toho, aby uživatele obtěžoval žádostmi o povolení akce tam, kde to není nutné.  

příloha_ovladnete_sva_data

Rozšířena a vylepšena byla podle dodavatele sada nástrojů pro ochranu důvěrných dat. Produkty například automaticky zablokují neopatrný přístup uživatele na známé phishingové weby. Řešení Kaspersky Internet Security implementuje i virtuální klávesnici, která uživateli umožňuje bezpečné zadávání přihlašovacích jmen i hesel. Brání také tomu, aby okno virtuální klávesnice mohlo být snímáno jako screenshoty.

Antivirový modul nyní obsahuje emulátor skriptů, který umožňuje v reálném čase kontrolovat kódy v JavaScriptu nebo VB Scriptu spouštěné při prohlížení různých webů.

Byl pro vás článek přínosný?