Hlavní navigace

Kaspersky nově ochrání i virtualizované stroje

19. 4. 2012

Sdílet

Své první bezpečnostní řešení pro virtualizované prostředí uvedl na náš trh Kaspersky.

Řešení Security for Virtualization, které firmám umožní využívat výhody virtualizace bez bezpečnostních rizik, nabízí Kaspersky.

Novinka je podle výrobce přímo propojena s produktem VMware vShield Endpoint Security --  společně pak nabízejí virtuálním IT infrastrukturám centralizované zabezpečení proti malwaru.

Centrálně spravovaný nástroj dokáže automaticky zjišťovat, skenovat, chránit a aktualizovat každý virtuální stroj v síti včetně virtuálních datových center, serverů a notebooků. Automaticky jsou chráněny i nové počítače, přičemž ochrana se zapne okamžitě po připojení do sítě.

„Integrace s VMware poskytuje našim zákazníkům možnost instalovat špičkové bezpečnostní řešení Kaspersky Lab prostřednictvím osvědčené infrastruktury VMware,” vysvětluje produktový ředitel Kaspersky Lab Petr Merkulov.

příloha_ovladnete_sva_data

„Plánujeme další rozšíření funkčnosti s VMware API, včetně možnosti izolovat infikované počítače a zabránit tak rozšíření malwaru do sítě. Jde o vůbec první krok v naší nabídce bezpečnostních produktů, které se pokoušíme rozšířit na všechny populární virtualizační platformy.”

Novinka podporuje platformu Wmware a poskytuje ochranu pro virtuální stroje na většině verzí operačního systému Windows včetně Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2 a Windows Server 2003.

Byl pro vás článek přínosný?