Hlavní navigace

Krádež dat za půl miliardy dolarů, příběh třetí

15. 8. 2006

Sdílet

Už dvakrát jsme se věnovali případu odcizeného notebooku s informacemi o amerických veteránech. A to v příspěvcích z 27. června a ze 7. srpna tohoto roku. Teď se k problematice „drobné krádeže“ za půl miliardy dolarů vracíme ještě jednou.

Už dvakrát jsme se věnovali případu odcizeného notebooku s informacemi o amerických veteránech. A to v příspěvcích z 27. června (Krádež dat za půl miliardy dolarů) a ze 7. srpna (Krádež dat za půl miliardy dolarů, příběh druhý) tohoto roku. Teď se k problematice „drobné krádeže“ za půl miliardy dolarů vracíme ještě jednou.




Americké vyšetřovací orgány totiž zadržely a obvinily dvojici mladíků, kteří se měli dne 3. května 2006 dopustit vloupání do domu zaměstnance Úřadu veteránských záležitostí. Odtud odnesli právě inkriminovaný notebook obsahující osobní údaje o 26,5 mil. veteránů. Notebook byl následně 28. června na základě vypsané odměny padesát tisíc dolarů vrácený neidentifikovanou osobou. Následné šetření prokázalo, že s daty nebylo jakkoliv manipulováno ani k nim nebylo přistupováno.
V souvislosti s touto krádeží byli zadrženi Jesus Alex Pineda (19) a Christian Brian Montano (19), oba z Rockville (stát Maryland). Proti oběma již bylo i vzneseno obvinění. Podle vyšetřovatelů je zkoumána vina ještě třetí osoby, nicméně její totožnost (i podíl na zločinu) nebyla zveřejněna.

Příběh první
Příběh druhý

Ilustrační foto: Sony

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku