Hlavní navigace

Linky: Internet Explorer a podvody s kartami

27. 11. 2009

Sdílet

Ztráty z krádeží platebních karet jsou mnohem menší než ty, které vznikají jejich kopírováním. Jaká je v této oblasti aktuální situace? Kdy Microsoft vydá opravu zranitelnosti Internet Exploreru? Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz.

Bude pro Internet Explorer dříve vydána oprava, nebo se rozšíří hromadný exploit? Objevují se pochybnosti, zda Microsoft vůbec vydá opravu při příští dávce záplat 8. prosince, stačil by ji do té doby vůbec otestovat? Protože zranitelný není MSIE 8, jedním z řešení je přejít na tuto verzi. To lze snadno udělat doma, něco jiného jsou firemní sítě.

Computerworld.cz

O chybě viz také: Microsoft přiznal zranitelnost v Internet Exploreru 6 a 7, způsob opravy neupřesnil, Útok proti Internet Exploreru 6 a 7

 

Společnou nabídku chystají RSA (divize EMC) a Trend Micro. Služba RSA FraudAction bude z cloudové sítě TrendMicro získávat informace v reálném čase.

Computerworld.cz

 

Dodavatelé bezpečnosti se v poslední době předhánějí v tvrzeních, že jejich produkt není antivirem, ale komplexním řešením. Antivir je ale stále základním kamenem zabezpečení IT. Při jeho volně bychom neměli ve firemních sítích vycházet jen z vlastností jednotlivých produktů, ale i z toho, jak korespondují s návyky koncových uživatelů – což je nejslabší článek zabezpečení.

Computerworld.cz

 

Diskeeper 2010 by měl bránit fragmentaci disku ještě předtím, než k ní vůbec dojde, a předcházet tak z toho vyplývající hrozbě ztráty dat.

Computerworld.cz

 

 

Kingston doporučuje firmám používat pouze USB disky z vestavěnými bezpečnostními funkcemi.

PC World.cz

 

Pokud vám bankomat někdy zadrží platební kartu, nemůžete si být jisti, že skončí v rukou bankovního zaměstnance. Podvodníci se v poslední době soustřeďují na úpravy bankomatů. Doposud není veřejně znám případ úspěšně kopírované karty opatřené klonovaným mikročipem. Stále ale existují bankomaty, které přítomnost mikročipu nekotrolují.

CIO-BusinessWorld

příloha_ovladnete_sva_data

 

 

Byl pro vás článek přínosný?