Hlavní navigace

Linky: Jak zabránit, aby obchodník nepřivedl banku na mizinu?

24. 2. 2010

Sdílet

Jak se má banka bránit před riskantními aktivitami svých obchodníků a porušování interních pravidel? Jak se může stát, že jediný obchodník způsobí miliardové ztráty? Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz...

Omezení soukromých aktivit zaměstnanců z pracovních počítačů, především používání sociálních sítí, zvyšuje produktivitu, ale také bezpečnost. „Firma Webroot zveřejnila, že čtvrtina společností v jejím průzkumu byla kompromitována díky svým vlastním zaměstnancům, kteří z firemních počítačů přistupovali do sociálních sítí, přičemž 32 % pracovníků způsobilo bezpečnostní incident stahováním mediálních souborů pochybného původu a 23 % zaměstnanců zapříčinilo incident prostřednictvím svého osobního webmailu.“

Computerworld.cz

 

Facebook rozšířil možnosti, které mají uživatelé při nastavování stupně soukromí u různého obsahu.

Computerworld.cz

 

Na PC Worldu začal vycházet seriál o ochraně proti skrytým bezpečnostním hrozbám. První na řadě je problém spojený se zkracováním URL adres např. v systému Twitter.

PCWorld.cz

 

Mluvčí čínské univerzity Shanghai Jiao Tong přirozeně popřel, že by tato instituce sehrála jakoukoliv roli v nedávném útoku proti Googlu.

PCWorld.cz

Viz také: Útok proti Googlu vystopován do čínských univerzit

 

Krátce po uvedení služby Google Buz se v ní začíná objevovat také spam. Společnost WebSense upozorňuje, že v případě Twitteru to spammerům trvalo podstatně delší dobu. Útočníci jsou tedy nejen rychlí, ale stále rychlejší.

PCWorld.cz

 

Jak se může stát, že obchodníci dokáží provádět své transakce „za zády“ kontrolního systému banky či obdobné instituce a eventuálně vyprodukovat astronomické ztráty? Problém je např. v tom, když obchodníci fungují současně jako IT manažeři nebo v minulosti pracovali v oddělení kontroly a znají tedy používané mechanismy i jejich slabiny. Článek přináší dva příběhy v Baring Bank a Societe Generale. Jak se proti tomuto scénáři bránit, co může zařídit správa rolí, co politika ohnedně logů...?

CIO-BusinessWorld.cz

příloha_ovladnete_sva_data

 

 

Byl pro vás článek přínosný?