Hlavní navigace

Linky: Končí podpora Firefoxu 3

4. 4. 2010

Sdílet

Google se bude starat o automatickou aktualizaci přehrávače Flash, v chystaném Microsoft Office 2010 byla odhalena řada chyb, podvodníci poskytují k falešným antivirům i technickou podporu. Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz...

Google bude do svého prohlížeče Chrome těsněji integrovat přehrávač Flash a starat se o jeho aktualizaci. Automatická aktualizace Flash playeru by měla omezit bezpečnostní rizika.

Computerworld.cz

 

Vývojáři našli v připravované verzi Microsoft Office 2010 velké množství chyb. Většina z nich již byla opravena. Na chyby se přišlo pomocí fuzingu. Microsoft uklidňuje uživatele, že zdaleka ne všechno byly bezpečnostní zranitelnosti, většina z nich vedla jen k selhání aplikace.

Computerworld.cz

 

Mozilla vydala poslední opravy pro Firefox 3, které odstraňují bezpečnostní zranitelnosti i problémy se stabilitou prohlížeče. Verze 3.0.19 je definitivně poslední. Spolu s ní byla vydána i poslední aktualizace e-mailového klienta Thunderbird. Také zde bylo opraveno několik bezpečnostních chyb.

Computerworld.cz

 

Symantec upozorňuje, že tvůrci falešných antivirů natolik imitují fungování legitimních firem, že ke svým produktům poskytují i zákaznickou podporu. Konkrétně to bylo zjištěno u programu Live PC Care. Tvůrci programu nabízejí odkaz na on-line podporu realizovanou pomocí chatu. Nejde přitom o skript, ale s uživatelem skutečně komunikuje živý člověk.

Computerworld.cz

 

Došlo k útokům na e-mailové účty na Yahoo, které používali aktivistické a novináři spolupracující s čínskými exilovými skupinami.

PCWorld.cz

 

Chyba na Facebooku způsobila, že se zobrazovaly i ty e-mailové adresy, které vlastníci účtů nastavili jako skryté.

PCWorld.cz

příloha_ovladnete_sva_data

 

 

Byl pro vás článek přínosný?