Hlavní navigace

Linky: Opera Unite a Microsoft Security Essentials

20. 10. 2009

Sdílet

Kaspersky Lab se chce více uchytit ve firemním sektoru, další problém Twitteru, na trh přichází další speciálně zabezpečený USB klíč, současná bezpečnostní řešení většinou vůbec nevidí přenosy IPv6, a nástup tohoto protokolu tak představuje vážnou bezpečnostní hrozbu... Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz.

Technologie Unite v prohlížeči Opera, která dodá počítači funkčnost webového serveru, dospěla do stadia betaverze. Hlavní změny mají být spojeny se zvýšením zabezpečení. Uživatelé, kteří chtějí např. sdílet svoje fotografie, nemusí již odesílat hesla spolu s URL. Adresa a heslo jsou nyní odděleny.

Computerworld.cz

 

Viz také: Opera Unite – správci botnetů tleskají?

 

Uživatelé Twitteru by si v tuto chvíli raději neměli měnit heslo. Byly zaznamenány případy, kdy po změně hesla lidé z neznámých důvodů ztratili přístup ke svým datům.

PCWorld.cz

 

Pro přenášení citlivých dat je určen nově uvedený USB klíč Verbatim Executive Secure. Nabízí 256bitové hardwarové AES šifrování, algoritmus pro hešování hesel, povinné zadávání hesla a automatické mazání veškerých dat po 20 neúspěšných pokusech o přístup.

PCWorld.cz

 

Jak už bylo několikrát konstatováno, ekonomická recese zvyšuje bezpečnostní hrozby od insiderů. Jak poznat, že se někdo chystá provést nějakou neplechu? Náznaky tu jsou: zůstává v práci dlouho do noci, přeposílá si velké množství e-mailů na svoji soukromou adresu...

CIO-Businessworld

 

Nastupující protokol IPv6 s sebou nese také bezpečnostní rizika, především utajené přenosy. Současné firewally, systémy detekce narušení (IDS) a nástroje pro správu sítě tento protokol obvykle nekontrolují. Přenosy IPv6 také mohou být tunelovány přes spojení IPv4 a tvářit se jako řádné pakety IPv4...

Computerworld.cz

1. díl

2. díl

 

Microsoft Security Essentials vzbudil zájem uživatelů: za první dva týdny od uvolnění finální verze si tento software stáhlo přes 2,5 milionů lidí. Zajímavé je, že téměř polovina z těchto zájemců již používá Windows 7 (Business verze je již k dispozici).

Computerworld.cz

PCWorld.cz

 

Viz také: Microsoft zítra uvolní Security Essentials

 

Andreas Lamm, výkonný ředitel Kaspersky Lab pro Evropu, uvedl, že cílem společnosti je proniknout se svými produkty ve větší míře do firemního sektoru. Ekonomickou recesi firma údajně pocítila především v Německu, Polsku a Maďarsku, stabilní je Británie a Francie, v ČR prodeje naopak rostou.

ChannelWorld

 

příloha_ovladnete_sva_data

 

 

Byl pro vás článek přínosný?