Hlavní navigace

Linky: Stuxnet pod lupou

21. 9. 2010

Sdílet

Je Stuxnet nejsofistikovanějším malwarem současnosti a kdo stál za jeho vývojem? Jak konsolidovat servery v datovém centru? Oprava Firefoxu a zabezpečení přístupu k aplikacím Google přes SMS. Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz.

Význam automatického šifrování pro ochranu podnikových dat. Jak například efektivně šifrovat e-maily, když to vyžaduje distribuci veřejných klíčů?

CIO-Businessworld

  

Jaká jsou úskalí zabezpečení datových center? Kdy má smysl konsolidovat podnikové servery na mainframe?

CIO-Businessworld

  

Mozy, aplikace pro zálohování. Verze zdarma nabízí 2 GB na internetovém serveru.

PCWorld.cz

 

Přehled antivirů, které jsou nejen zdarma, ale nemusejí se ani instalovat (tj. on-line skenery).

PCWorld.cz

 

Recenzi byl podroben balík Kaspersky Internet Security 2011. Obstál dobře, ovšem až na cenu. Za 1 150 Kč byla totiž u předešlé verze licence na 3 počítače, nyní pouze na 1.

PCWorld.cz

 

Je Stuxnet nejsofistikovanějším současným škodlivým kódem? Nemůže za ním například stát i podpora nějaké vlády nebo jiné organizace disponující rozsáhlými zdroji? Červ dokázal zneužívat hned 4 zranitelností typu zero day, což je samo o sobě velmi nezvyklé (srovnejme s epidemiemi Conficker nebo útokem Aurora, kde šlo vždy o zranitelnost jedinou). Navíc útočníci museli znát řídicí systémy (SCADA), na něž je Stuxnet primárně zaměřen...

Computerworld.cz

 

Jaká je spolehlivost a účinnost současných UPS?

Computerworld.cz

 

VMware View 4.5 slibuje mj. větší zabezpečení virtuálních desktopů. Administrátorům IT umožňuje rychlý provisioning a těsnou kontrolu přístupu uživatelů...

Computerworld.cz

 

Mozilla vydala aktualizace všech podporovaných verzí Firefoxu, které tentokrát řeší problémy se stabilitou (předešlé bezpečnostní aktualizace mohly způsobovat pády prohlížeče).

PCWorld.cz

 

Google zvyšuje zabezpečení svých kancelářských aplikací. Administrátor nyní může u produktů Google Aps Premiere, Education a Goverment Edition po koncových uživatelích při přístupu vyžadovat zadání jak hesla, tak speciálního kódu zaslaného na jejich mobilní telefon.

PCWorld.cz

příloha_ovladnete_sva_data

 

 

Byl pro vás článek přínosný?