Hlavní navigace

Logitech začal dodávat také bezpečnostní kamery

3. 10. 2008

Sdílet

Společnost Logitech představila novou řadu svých produktů, zaměřenou v jejím případě netradičně na oblast bezpečnosti domova nebo kanceláře. Jedná se o systém bezpečnostních kamer komunikující s okolím pomocí technologie HomePlug.

Společnost Logitech představila novou řadu svých produktů, zaměřenou v jejím případě netradičně na oblast bezpečnosti domova nebo kanceláře. Jedná se o systém bezpečnostních kamer komunikující s okolím pomocí technologie HomePlug.

V základním balíku se bude dodávat set dvou videokamer – jedna pro vnitřní a jedna pro vnější použití, a to včetně všeho potřebného příslušenství potřebného k samotné montáži. Instalace se skládá z umístění obou videokamer na místo určení a následné zapojení do elektrické sítě. Právě rozvod elektrické sítě se stará o přenos signálu z videokamer do počítače, do kterého je potřeba nainstalovat ovládací software Logitech Command Center a USB přijímač. Díky tomu výrobce uvádí, že kompletní instalace a zprovoznění systému je možné zvládnout do 15 minut.

Ovládací software umožňuje sledovat obraz z kamer jak v lokální síti, tak i ze vzdáleného počítače připojeného kdekoliv v internetu. Kromě živého sledování software umožňuje taktéž záznam videa, a to až ze šesti videokamer umístěných v jednom objektu, nahrávání lze nastavit buď nepřetržité, nebo pouze když je detekován pohyb.

Další forma zabezpečení je možná díky funkci alarm, který umí poslat zprávu na mobilní telefon nebo zadaný e-mail tehdy, aktivují-li se bezpečnostní videokamery pohybem ve sledované místnosti/objektu. Zajímavou funkcí pak může být i možnost sledovat videa veskrze mobilní zařízení postavené na operačním systému Microsoft Windows Mobile.

Kromě základního balíčku obsahujícího již zmíněné dvě kamery - Logitech Indoor a Outdoor Video Security Master System budou k dispozici i přídavné kamery Logitech Indoor a Outdoor Add-On Camera. Cena hlavního balíku by měla být 7 390 Kč vč. DPH, cena přídavných kamer by se měla pohybovat na hranici 6 000 Kč za jednu kameru a jejich dostupnost by měla být již od konce září 2008.

Poznámka redakce:
Škoda použití HomePlug pro přenos signálu, Wi-Fi s možností přímého připojení z internetu by bylo zajímavější a pro mnoho uživatelů přijatelnější variantou. Nicméně jedná se o první produkt v nově vytvořené kategorii Security a tak můžeme očekávat další a další zlepšení.

Viz také:
Kamera do světla i do šera
Bezpečnostní kamery přenášejí data přes elektrickou síť
Kamerový systém sleduje požáry slovenských lesů

Byl pro vás článek přínosný?