Hlavní navigace

Microsoft přesvědčuje firmy, aby se vrátily k Internet Exploreru

27. 6. 2011

Sdílet

V reakci na to, že Mozilla rozhodnutím o ukončení podpory Firefoxu 4 vyvolala negativní reakci správců firemních IT, se Microsoft chápe nabízené šance získat zpět dřívější pozice.

Viz také: Firmám se nelíbí konec podpory Firefoxu 4

 

Potíže s dalším užíváním Firefoxu vyjádřila např. IBM, kde se tato otázka týká asi půl milionu uživatelů/počítačů. Microsoft ihned využívá příležitosti a ujišťuje firmy o tom, jak je pro ně vhodný Internet Explorer ve verzích 8 nebo 9.

Cloud24

Zatímco Mozilla veřejně deklaruje, že segment velkých podniků pro ni není prioritou, Microsoft ujišťuje o opaku. Srovnává zejména dobu poskytované podpory a vydávání bezpečnostních aktualizací. Zatímco Mozilla končí s podporou Firefoxu 4, Microsoft ujišťuje, že bude Internet Explorer 9 (vydaný zhruba ve stejné době jako Firefox 4) podporovat až do ledna 2020.

Mozilla tvrdí, že její rozhodnutí je prostě otázkou priorit a zdrojů. V minulosti Mozilla neměla dost prostředků na poskytování podpory firemnímu segmentu, nyní sice má, ale je pro ni údajně údajně efektivnější (ve smyslu návratnosti) používat tyto prostředky na další vývoj prohlížeče a podporu uživatelů, kteří nepracují v prostředí spravovaných sítí.

Byl pro vás článek přínosný?