Hlavní navigace

Microsoft vydá opravu pro Windows Home Server až v červnu

25. 3. 2008

Sdílet

Na konci loňského roku byla oznámena chyba ve Windows Home Serveru, která může vést k poškození dat. Tato situace může nastat v případě velkého zatížení serveru, hlavně během kopírování objemných souborů nebo při práci s více pevnými disky.

Na konci loňského roku byla oznámena chyba ve Windows Home Serveru, která může vést k poškození dat. Microsoft na řešení problému pracuje, ale opravu údajně nelze čekat dříve než letos v červnu. Společnost ovšem dodává, že potíže se týkají jen velmi malého procenta uživatelů systému.

Podstatou problému je, že při úpravách dokumentů, e-mailů nebo obrázků může dojít k poškození souborů. Problémy mohou vyvolat jak vlastní aplikace Microsoftu (Windows Live Photo Gallery, OneNote 2003, OneNote 2007, Outlook 2007, Microsoft Money 2007...), tak i například klienti pro BitTorrent.

Mezitím se ukázalo, že tento scénář může naštěstí nastat pouze v případě velkého zatížení serveru, hlavně během kopírování objemných souborů nebo při práci s více pevnými disky. Souborový systém Windows, správce paměti (Memory Manager) a správce vyrovnávací paměti (Cache Manager) nemusí v takovém případě udržet synchronizaci a do souboru jsou zapsána porušená data.

Vydání záplaty trvá podle Microsoftu tak dlouho, protože problém je v systému zakután velmi hluboko. Prozatím Microsoft doporučuje neupravovat data určitého typu přímo na serveru, ale zkopírovat si je na klientský počítač, zde je upravit a aktualizovat zpět na server.

Pomoci by mělo také nastavit sdílené složky na serveru na možnost Jen pro čtení nebo zabránit aplikacím, aby se automaticky přesměrovávaly a přistupovaly k souborům v těchto sdílených složkách.
Nenechte si ujít:
Uživatelé bojují za prodloužení prodeje Windows XP

Vista má stále stejného rivala – Windows XP

Service Pack 3 pro Windows XP překvapil, tvrdí testeři

Nová verze Service Packu 3 pro Windows XP je již ke stažení

Microsoft zintenzivňuje kontroly počítačů s nelegálními Windows!

 

Byl pro vás článek přínosný?