Hlavní navigace

News Corporation je v podezření, že platila hackera kvůli sabotáži konkurence

28. 4. 2008

Sdílet

Představitelé Echo Star tvrdí, že hacker Christopher Tarnovsky na příkaz News Corp ukradl bezpečnostní kódy potřebné k vytvoření smart karet. Tyto smart karty prodávané na černém trhu pak umožňovaly přijímat zdarma placené satelitní kanály Dish.

Mediální gigant News Corp, respektive jí vlastněná firma NDS, čelí obvinění z krádeže kódování předplatitelských smart karet společnosti Echo Star a jeho zneužití k vytváření vlastních pirátských smart karet.

Představitelé Echo Star tvrdí, že se skrze satelitní síť do jejich sítě služby Dish naboural hacker Christopher Tarnovsky a na příkaz News Corp ukradl bezpečnostní kódy potřebné k vytvoření smart karet. Tyto smart karty prodávané na černém trhu pak umožňovaly přijímat zdarma placené satelitní kanály Dish.

Firma Echo Star požaduje po News Corp 900 miliónů dolarů za ušlý zisk z prodeje předplatného a náklady na opravu systému poškozeného údajným útokem zvenčí.

Tarnovsky přiznal, že ho News Corp najala, ale tvrdí, že ne za účelem hackování. Měl prý pro společnost testovat bezpečnostní systémy. Poté uvedl, že jeho první plat činil 20 000 dolarů v hotovosti, a proto o něm nejsou žádné doklady. U soudu se hájil slovy: „Nikdy jsem nedostal peníze za sabotáž konkurenční společnosti. Někdo se to na mě snaží hodit.“

Soud stále pokračuje a bude jistě velmi zajímavé celou kauzu nadále sledovat.

Viz také
Čínští hackeři nakonec CNN napadli
Programátor ukradl v bance harddisk s osobními daty a padělal platební karty
Zloději karet a identity mohou mít na letištích žně

Byl pro vás článek přínosný?