Hlavní navigace

Norton nabízí bezplatné zabezpečení pro Android

15. 8. 2011

Sdílet

Norton Mobile Security Lite, bezplatnou bezpečnostní aplikaci pro chytré telefony se systémem Android, představila společnost Symantec.

Novinka kombinuje bezpečnostní funkce v případě ztráty (mj. umožňuje na dálku uzamknout ukradený nebo ztracený telefon prostřednictvím textové zprávy) nebo krádeže s ochranou proti škodlivému kódu.

Novinka je prozatím k dispozici v angličtině, francouzštině, italštině, němčině a španělštině. Uživatelé, kteří potřebují další bezpečnostní funkce, jako je možnost na dálku najít telefon nebo vymazat zařízení, blokovat nežádoucí hovory nebo textové zprávy nebo blokovat phishingové stránky, si musí upgradovat bezplatnou verzi na verzi Norton Mobile Security, v ceně za 749 Kč/rok.

příloha_ovladnete_sva_data

Podle zprávy Internet Security Threat Report společnosti Symantec došlo meziročně ke čtyřnásobnému nárůstu unikátních škodlivých kódů ohrožujících telefony se systémem Android. Navíc nedávný průzkum Nortonu ukázal, že 36 % uživatelů v USA již někdy přišlo o svůj mobilní telefon, ať již šlo o ztrátu nebo krádež.


Nejdůležitější funkce podle výrobce:

  • Ochrana před zloději – Umožňuje na dálku uzamknout ukradený nebo ztracený telefon prostřednictvím textové zprávy a brání cizím lidem v prohlížení osobních informací nebo používání telefonu.
  • Ochrana před škodlivým kódem – Kontroluje všechny soubory a stažené updaty aplikací a automaticky detekuje a odstraňuje hrozby bez zpomalení systému.
  • Automatické aktualizace LiveUpdate – Automaticky stahuje a instaluje bezpečnostní aktualizace.

Byl pro vás článek přínosný?