Hlavní navigace

Nové produkty AEC

12. 4. 2006

Sdílet

AEC uvolnila novou verzi svého antivirového řešení, která vedle antivirového skenovacího motoru Norman obsahuje také motor BitDefender z produkce rumunské společnosti SOFTWIN.

TrustPort® Antivirus s motorem BitDefender

AEC uvolnila novou verzi svého antivirového řešení, která vedle antivirového skenovacího motoru Norman obsahuje také motor BitDefender z produkce rumunské společnosti SOFTWIN.

Motory BitDefender a Norman jsou v rámci TrustPort® Antiviru verze 1.2 zapojeny tzv. do kaskády, což umožňuje používat k antivirové kontrole oba skenovací motory najednou. To se pozitivně odráží zejména v celkové kvalitě detekce. Uživatel může v nastavení jednotlivé motory zapínat a definovat jejich pořadí. Ve verzích TrustPort® Antivirus pro pracovní stanice (Workstation) a servery (Server) lze v závislosti na platném licenčním klíči využívat k antivirové kontrole oba dva motory najednou. Ve verzi určené pro nasazení v rámci TrustPort® Internet Gateway lze ke skenování využívat vždy pouze jeden zvolený motor.

Skenovací motor BitDefender představuje robustní antivirový nástroj, jehož kvality vynikají především při detekci některých specifických typů škodlivých kódů. Od roku 2003 získaly antivirové programy z produkce firmy SOFTWIN s tímto skenovacím jádrem již osm ocenění Virus Bulletin 100 % a jsou také certifikovány ICSA.

TrustPort® Internet Gateway verze 3 uvolněna

Pomyslné brány společnosti AEC v krátké době opustila další verze řešení pro ochranu firemní sítě před spamem a škodlivými kódy TrustPort® Internet Gateway, které je nyní navíc dostupné i ve formě „Black Box“ zařízení.

Oproti předchozí verzi, která přinesla zejména kontrolu webového provozu na úrovni protokolů HTTP a FTPoverHTTP (moduly HTTP Access Control a HTTP Antivirus) a integraci technologie Graylisting, obsahuje verze 3 řadu dalších novinek a vylepšení. V rámci antispamového modulu byl zaveden speciální whitelist pro Graylisting, který umožňuje vyloučit vybrané odesílatele, případně celé domény, z této kontroly a odstraňuje tak nezbytné zdržení při doručování prvního e-mailu z dané adresy. Dále je nyní možné např. vytvořit TLS/SSL šifrovaný kanál nejen mezi dvěma instalacemi TrustPort® Internet Gateway, ale také s jakýmkoliv poštovním serverem s příslušným rozšířením (RFC 3207) nebo automaticky uživatelům zasílat e-mailem informace o zprávách přesunutých do karantény jako spam, případně o zablokovaných URL adresách atd.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku