Hlavní navigace

Opravy pro iPhone a QuickTime

11. 9. 2009

Sdílet

Apple vydal několik oprav pro systém iPhone i přehrávač QuickTime. Opravené chyby v softwaru pro iPhone mají vztah ke zranitelnosti přes SMS, kterou objevili a demonstrovali Charlie Miller a Collin Mulliner. Celá záležitost ovšem není úplně jasná – Apple již dříve oznámil, že tuto chybu odstranil (Apple záplatoval kritickou zranitelnost iPhonu), naopak Miller uvedl pro americký Computerworld, že příslušná záplata odstranila jinou, méně závažnou zranitelnost. Takže příslušná chyba je snad odstraněna až dnes? (viz americký Computerworld)

Jen dvě z deseti opravených chyb pro iPhone jsou podle Applu kritické (tj. umožňují vzdálené spuštění libovolného kódu). Řada z problémů se týká jádra WebKit v prohlížeči Safari, takže jde spíše o chybu aplikace než systému jako takového.

 

příloha_ovladnete_sva_data

Nová verze přehrávače QuickTime pro MacOS a Windows (číslo 7.6.4) opravuje čtyři zranitelnosti, které zřejmě mají všechny povahu kritických chyb. Jedná se o obvyklý problém při zpracování formátu souborů (H.264, MPEG-4 a FlashPix).

 

Byl pro vás článek přínosný?