Hlavní navigace

Přístupový bod maskovaný za detektor kouře

3. 4. 2008

Sdílet

DWL-3260AP je vhodný pro organizace usilující o nainstalování přístupových bodů, které nenápadně zapadnou do okolního prostředí. Je možné vypnout diagnostické LED indikátory, a posílit tak utajení jeho pravého účelu.

Společnost D-Link uvedla na trh interiérový bezdrátový 802.11g přístupový bod (AP) DWL-3260AP.

Vzhled DWL-3260AP napodobuje detektor kouře, aby nepřitahoval nežádoucí pozornost. DWL-3260AP je podle dodavatele vhodný pro organizace usilující o nainstalování přístupových bodů, které nenápadně zapadnou do okolního prostředí. Navíc je možné vypnout jeho diagnostické LED indikátory, a posílit tak utajení jeho pravého účelu. Pro instalaci v místech, kde jsou obtížně dostupné elektrické zásuvky, má přístupový bod vestavěné obvody pro 802.3af PoE. Namontovaný na strop může získávat energii z PoE přepínače, vzdáleného až 100 metrů.

DWL-3260AP funguje podle standardu 802.11g s rychlostí bezdrátového přenosu až 54 Mb/s. Je vybaven technologií D-Link 108G pro dosažení maximální rychlosti bezdrátového přenosu až 108 Mb/s (režim Turbo). Přitom však zůstává kompatibilní s IEEE standardy 802.11b a 802.11g. DWL-3260AP poskytuje firemní stupeň zabezpečení bezdrátového přenosu s podporou WPA, WPA2-Enterprise a také 802.1X pro zajištění kompletní ochrany sítě. Mezi další zabezpečovací funkce tohoto přístupového bodu patří filtrování MAC adres, segmentace WLAN, blokování vysílání SSID a podpora pokročilého šifrovacího standardu AES. Může být nakonfigurován tak, aby pracoval jako přístupový bod (režim AP), point-to-point bridge (bezdrátový most spojující dva body) nebo point-to-multipoint bridge (režim WDS). V režimu WDS komunikuje DWL-3260AP pouze s jinými bezdrátovými mosty, ale nedovoluje připojení bezdrátových klientů nebo stanic.

DWL-3260AP podporuje více SSID (názvů sítě), což umožňuje rozdělit AP na několik virtuálních přístupových bodů, které fungují na jediné hardwarové platformě. Při použití více SSID je možné snížit počet potřebných fyzických AP a minimalizovat tak vzájemné rušení i vynaložené prostředky. Navíc lze omezit počet uživatelů připojených k určitému SSID, což lze využít jako prostředek pro řízení šířky pásma v některých aplikacích.

Síťoví administrátoři mohou ovládat všechna nastavení DWL-3260AP přes jeho webovou konfigurační utilitu. Pro konfiguraci a řízení několika přístupových bodů z jednoho místa je možné použít také aplikace D-Link AP Manager nebo D-View.

Byl pro vás článek přínosný?