Hlavní navigace

Service Pack 1 pro Windows 7 jde do výroby

10. 2. 2011

Sdílet

Microsof uvolnil do výroby finální verzi prvního servisního balíčku pro operační systémy Windows 7 a Windows Server 2008 R2. Multilicenční zákazníci a předplatitelé služeb MSDN a TechNet jej budou mít k dispozici od 16. února.

Pro uživatele služby Windows Update bude dostupný od 22. února včetně české jazykové mutace.

Service Pack 1 je určen primárně firemním zákazníkům, kterým přináší nejen všechny dosud vydané opravy v jednom instalačním balíčku, ale také rozšíření zejména možností virtualizace díky novým funkcím Dynamic Memory a Remote FX.

„Tato bezplatná aktualizace přináší nové funkcionality pro zákazníky využívající virtualizaci serverů i desktopů od Microsoftu. Ti tak mohou získat úspory díky efektivnějšímu využití používaného hardwaru a zároveň mohou nabídnout koncovým uživatelům přístup k 3D a HD obsahu i na desktopech poskytovaných z datového centra," uvádí Petr Váša, produktový manažer serverové divize společnosti Microsoft.

Dynamic Memory je funkce, která přináší možnost alokovat rozsah paměti (min. a max.) jednotlivým virtuálním stanicím a zároveň dává možnost systému dynamicky upravit aktuální velikost užívané paměti dané virtuální stanice podle aktuálních potřeb. Tato funkce tak umožňuje spustit na jednom fyzickém stroji více virtuálních stanic, a tím zvyšuje využití hardwaru při nasazení virtualizace. Při testování se díky Dynamic Memory podařilo zvýšit množství spuštěných stanic až o 40 %.

příloha_ovladnete_sva_data

Remote FX protokol umožňuje využít výkon virtualizovaných grafických zdrojů a kodeků k vytvoření prostředí, které nabídne uživatelům pracujícím prostřednictvím vzdálené plochy (Remote Desktop Services) možnost pracovat stejně jako v prostředí s hardwarovou grafickou akcelerací, včetně podpory 3D obsahu a Windows Aero.

Pro klientský operační systém Windows 7 je Service Pack 1 shrnutím všech předchozích oprav, a zjednodušuje tak IT pracovníkům správu koncových stanic. Novou funkcí je pak možnost využití technologie Remote FX při přístupu k virtualizovanému desktopu v datovém centru.

Byl pro vás článek přínosný?