Hlavní navigace

Skartování elektronických dat je povinné

2. 3. 2007

Sdílet

Bezpečná skartace elektronických dat patří k jednomu z nejčastěji podceňovaných problémů – a to i mezi významnými organizacemi (o domácích uživatelích ani nemluvě).

Bezpečná skartace elektronických dat patří k jednomu z nejčastěji podceňovaných problémů – a to i mezi významnými organizacemi (o domácích uživatelích ani nemluvě). Situace v USA dokonce došla tak daleko, že od 1. června 2005 platí federální nařízení, které přikazuje určitým organizacím používat bezpečnou skartaci dat.
Týká se pouze organizací, které pracují s čísly sociálního pojištění a dalšími osobními daty. I když slovíčko „pouze“ asi není na místě, protože se týká poměrně široké oblasti (informace o šecích, zdravotních záležitostech, zaměstnaneckých informacích, bankovních údajích aj.), takže zasahuje do prakticky všech sfér podnikání.
Opatření je zatím nastaveno velmi volně – jeho kritici mj. poukazují na fakt, že při skartování nebo potřeba zkoumat či ověřovat serióznost či způsobilost zařízení nebo dodavatele. Nicméně na druhé straně jde o první krůček na nepochybně správné cestě…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku