Hlavní navigace

Škodlivé valentýnské e-maily s předstihem na scéně

21. 1. 2008

Sdílet

Zaznamenány byly e-mailové valentýnské pozdravy s textem předmětu či těla „Sending you my love“ nebo grafická úprava webové stránky na které je umístěný kód červa se jménem with_love.exe s obrázkem růžového srdce.

Virové laboratoře softwarové společnosti Eset zachytily v těchto dnech tisíce nových vzorků škodlivého červa z rodiny Nuwar. Tvůrci uvedeného červa změnili podle firmy Eset jeho kód tak, že se navenek již vůbec nepodobá předešlým variantám.

S blížícím se příchodem svátku sv. Valentýna již autoři Nuwarů, pravděpodobně v rámci příprav na další z vhodných událostí pro podvody pomocí sociálního inženýrství, nasazují novou verzi, tentokrát s valentýnskou tematikou. Příkladem můžou být první e-mailové valentýnské pozdravy s textem předmětu či těla jako například „Sending you my love“, nebo grafická úprava webové stránky na které je umístěný kód červa se jménem with_love.exe s obrázkem růžového srdce.

Po spuštění kódu červa Nuwar se infikovaný počítač stane členem botnetu, což je síť klientů (botů) ovládaných na dálku jejich správcem.

Červa zachytávající produkty Esetu díky technologii technologie ThreatSense. Eset tvrdí, že velká většina významných konkurenčních antivirových produktů má zatím s jeho detekcí problémy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku