Hlavní navigace

Soutěž s Esetem - 1 rok zabezpečení zdarma

17. 10. 2010

Sdílet

Podle ESETu je INF/Autorun nadále největší globální hrozbou. V ČR se mezi nejčastěji šířené hrozby dostal JS/Redirector, který přesměrovává na stránky s malwarem.

 

Červ na Facebooku využívá chybu ve skriptu

 

 Druhou nejrozšířenější infiltrací byl Win32/Conficker s podílem 4,52 % ze všech detekovaných hrozeb na počítačích uživatelů produktů ESET. Na třetím místě se v září umístil Win32/PSW.OnLineGames s podílem 2,86 %. INF/Conficker (1,64 %) na čtvrtém místě dokazuje vysoký podíl hrozeb infikujících počítače prostřednictvím vyměnitelných médií, zneužívajících soubor autorun.inf v operačním systému Windows. Celý článek naleznete na serveru Dvojklik.

Další útok hackerů zaznamenala sociální síť Facebook. Hackeři opět použili metodu cross-site scripting, která těží z bezpečnostních chyb ve skriptech. Konkrétně se jednalo o červa, který nutil uživatele „lajkovat“ fan stránku na Facebooku. Na zdech uživatelů se začal objevovat příspěvek ve tvaru „Shocking! This girl killed herself after her dad posted this photo (v překladu: Šokující! Dívka se zabila poté, co její otec zveřejnil tuto fotku).” Pak už stačilo jen „lajknout“ tento příspěvek a červ se mohl vesele šířit dál. Celý článek naleznete opět na Dvojkliku.

 

Soutěž se společností ESET a akce „jeden rok zabezpečení zdarma“

Jak jsme již zmínili v úvodu článku, můžete na webu PC World soutěžit o exkluzivní ceny, které dodala společnost ESET. Stačí jen správně odpovědět na jednu otázku. Vyhrát můžete 2x plnou verzi ESET Smart Security, knihy o filmu Avatar, pánská trička i mikiny a 2x roční předplatné časopisu SecurityWorld. Nesmíme zapomenout ani na to, že každý účastník soutěže dostane na 30 dní zdarma zkušební verzi ESET Smart Security.

 

Chci se zúčastnit soutěže!

 

Kromě soutěže je připravena i akce, díky které dostanete na jeden rok zabezpečení zdarma. Pokud si do konce října zakoupíte ochranu pro váš počítač na tři roky, zaplatíte pouze za dva! Více informací naleznete na stránkách Eset.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku