Hlavní navigace

Správa identit od Sunu jako open source

13. 3. 2008

Sdílet

Rostoucí množství aplikací používaných zaměstnanci a neustálé dolaďování rolí zaměstnanců vede společnosti k tomu, aby vynakládaly stále větší prostředky na řešení chyb v řízení přístupu – což samozřejmě představuje i obrovská rizika.

Sun uvedl software Role Manager (dříve Vaau RBACx), který umožňuje zákazníkům automatizovat a optimalizovat zajištění shody s předpisy pro řízení přístupu – což jinak může být obtížný, složitý a manuální proces.
Sun také představil svou strategii podnikového řízení, správy rizik a zajištění shody (Governance, Risk and Compliance, GRC), která má pomoci podnikům lépe spravovat identity, audity a zajištění shody. Kromě rozšíření svého portfolia o produkt Sun Role Manager počítá Sun s uvedením nových produktů pro celou oblast správy identit v příštích 12 měsících. Portfolio Sunu pak pokryje všechny aspekty správy identit, včetně správy přístupu, federace, zabezpečení webových služeb a funkcí auditu.

„Aspekty řízení, rizik a shody už nejsou čistě otázkami IT. GRC je problémem i pro nejvyšší vedení podniků,“ řekl Mark Herring, viceprezident marketingu, Software Infrastructure, Sun Microsystems. „Rostoucí množství aplikací používaných zaměstnanci a neustálé dolaďování rolí zaměstnanců vede společnosti k tomu, aby vynakládaly stále větší prostředky na řešení chyb v řízení přístupu – což samozřejmě představuje i obrovská rizika.“

Řešení správy identit od Sunu je založeno na open source technologiích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku