Hlavní navigace

Správa událostí z 50 síťových kamer

11. 11. 2008

Sdílet

Digitální podepisování pak umožňuje využít exportované video záznamy jako důkazní materiály. Software je také vybaven vylepšenou správou alarmů.

Axis Communications uvedl na trh vylepšenou verzi svého softwaru Camera Station 3.10. Software je určen pro monitorování, nahrávání a správu událostí z až 50 síťových kamer Axis a obsahuje pokročilé funkce pro profesionální dohled.

„Díky uživatelskému rozhraní ve všech nejdůležitějších jazycích a novým funkcím, jako jsou mapy místa instalace kamer, záložky nahrávek a digitální podepisování, je software AXIS Camera Station jednou z nejvšestrannějších aplikací na trhu,“ uvedl Johan Paulsson, technický ředitel Axis Communications

Podpora map místa instalace umožňuje přehled nad monitorovanou oblastí a rychlý přístup k jakékoliv síťové kameře Axis v rámci dané instalace. Další novou funkcí jsou záložky nahrávek, které umožňují snadný přístup k požadovanému záznamu. Digitální podepisování pak umožňuje využít exportované video záznamy jako důkazní materiály. Software je také vybaven vylepšenou správou alarmů.

Axis Camera Station je podle dodavatele ideálním řešením pro monitorování v maloobchodech, hotelech, školách a dalších lokalitách. Díky podpoře kodeku H.264, nového globálního standardu pro kompresi videa, lze dosáhnout nižších nároků na šířku pásma a úložiště dat, což uživatelům umožní budování méně nákladných video systémů s vynikající kvalitou obrazu. Software navíc podporuje zpětně i formáty Motion JPEG a MPEG-4.

Aplikace je navržena speciálně pro zařízení značky Axis a nabízí automatickou detekci kamer v síti, průvodce konfigurací událostí s nástroji pro nahrávání videa a prohledávání pořízených záznamů, vizualizaci časové osy a funkce exportu. Navíc lze spouštět plánované nebo událostmi iniciované nahrávání. Klient AXIS Camera Station pro Windows může být instalován na jakémkoli PC a umožňuje vzdálené prohlížení nebo řízení kamer z podnikové sítě nebo přes internet.

Tato třetí generace softwaru pro správu videa umožňuje ovládání PTZ (otáčení kamery ve vertikálním a horizontálním směru a ovládání zoomu) a dome kamer myší nebo joystickem a podporu digitálního PTZ v živém náhledu a při přehrávání. Software AXIS Camera Station je vybaven zabezpečením s několika úrovněmi uživatelů, neomezenou záznamovou databázi, která je limitována pouze kapacitou pevného disku.

Viz také:
Kamerový systém sleduje požáry slovenských lesů
Videomonitoring nové generace

Byl pro vás článek přínosný?