Hlavní navigace

Svá řešení pro počítače Mac vylepšil Eset

26. 4. 2012

Sdílet

Betaverze nové generace svých produktů pro platformu Mac - Cyber Security a zcela nového produktu Cyber Security Pro - uveřejnil Eset.

Obě řešení přinášejí ochranu před aktuálními hrozbami a ochrání zároveň před útoky mířící na systémy založené na operačních systémech Windows nebo Linux ve smíšených sítích.

Podle výrobce nabízejí víc než tucet nových či vylepšených funkcí. Cyber Security Pro oproti klasické verzi navíc obsahuje i osobní firewall a funkci rodičovské kontroly.

Skenovací systém ThreatSense přináší komplexní detekční schopnosti potřebné pro zastavení známých hrozeb z napadených počítačů. Neutralizuje mimo jiné také útoky jako je trojan Flashback, který nedávno infikoval více než 500 tisíc počítačů Mac.  Ochrana je zdokonalena reputačním systémem na bázi cloudu Live Grid.

„Používání platformy Mac je na vzestupu a kybernetičtí zločinci se této realitě rychle přizpůsobují. I když uživatelé Maců sami o sobě nejsou častým cílem útoků, mohou působit jako přenašeči infekce, která může infiltrovat jiné platformy,” říká Mario Turner, produktový manažer Esetu pro platformu Mac.

Cyber Security přidává k vestavěnému systému ochrany od společnosti Apple zvláštní vrstvu ochrany, která detekuje a blokuje pokusy o infikování počítače. Produkt se zaměřuje na vyhledávání dosud neznámých škodlivých kódů pomocí pokročilé heuristiky, generických podpisů a genetické technologie.

Také se vyznačuje podle dodavatele nízkou hardwarovou náročností a minimálním počtem notifikací.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Vybrané funkce nových produktů:

  • Rodičovská kontrola (dostupná pouze ve verzi Pro): Umožňuje uživateli vytvořit filtr webových stránek, který lze spravovat prostřednictvím nastavení rolí pro jednotlivé účty. Každá role má vlastní sadu předem určených kategorií URL, které určují povolení nebo zákaz zobrazování jednotlivých stránek uživateli. Uživatel má možnost vytvářet zakázané/povolené seznamy dalších stránek a aplikací, které mohou být blokovány nebo povoleny pro dané účty.
  • Osobní firewall (dostupný pouze ve verzi Pro): Nově integrovaný firewall chrání počítač před neoprávněným vzdáleným přístupem a umožňuje kmenovým uživatelům definovat rozsah profilů, z nichž má každý zvlášť přidělené nastavení pro konkrétní situaci.
  • Skenování v režimu cloudu (Live Grid): Optimalizace skenování založená na povolování “bezpečných” souborů v souladu s databází v cloudu. Tento systém snižuje možnost falešných poplachů na úplné minimum. Live Grid identifikuje “bezpečné” soubory na uživatelově pevném disku neustále aktualizovaným systémem.
  • Skenování webu a e-mailu: Rozšířený správce Proxy serveru Email > POP3/IMAP a Web > HTTP scanning. Tato funkce je integrována nezávisle na řešení mailového/webového klienta.
  • Kontrola přenosných médií: Přidává další stupeň ochrany umožňující uživateli skenovat potenciálně nebezpečná přenosná média (USB, CD, DVD, Fire wire).
  • Cloudové statistiky: Tato funkce vytváří seznam probíhajících procesů a zobrazuje data podle úrovně rizika, počtu uživatelů, času objevení a Bundle ID.

Byl pro vás článek přínosný?