Hlavní navigace

Symantec integruje šifrování s hardwarovou ochranou Intelu proti krádežím notebooků

18. 10. 2010

Sdílet

Komninace technologie Intel Anti-Theft a PGP Whole Disk Encryption by měla odradit od krádeží přenosných počítačů.

Společnost Symantec oznámila, že plánuje uvedení produktů PGP Whole Disk Encryption s podporou technologie Intel Anti-Theft, Symantec Endpoint Encryption (SEE) Removable Storage Edition s integrovanými funkcemi Symantec Data Loss Prevention, Symantec Endpoint Encryption Device Control a nejnovější verze produktu Symantec Endpoint Encryption Full Disk Edition, které rozšíří její sadu řešení šifrování.

Uvedené produkty jsou součástí integrované platformy šifrování společnosti Symantec, která obsahuje řešení pro ochranu dat na prostředcích v rozsahu od jednotek USB Flash přes přenosné počítače až po servery pracovních skupin.

Integrace technologie Intel Anti-Theft do produktu PGP Whole Disk Encryption umožní podle Symantecu zákazníkům chránit jejich zařízení a data a pomůže odrazovat od krádeží přenosných počítačů, chránit systémy při přepravě a snížit náklady spojené s vyřazením staršího hardwaru z provozu.

Hardwarové řešení ochrany prostředků a odrazování od krádeže prostředků společnosti Intel, které je k dispozici v mnoha nejnovějších přenosných počítačích s procesorem Core i3, i5, i7 nebo vPro, umožňuje správcům sítí vzdáleně zablokovat funkčnost těchto podnikových prostředků po krádeži nebo ztrátě. Ztracený nebo ukradený přenosný počítač spravovaný softwarem PGP Universal Server je možné zablokovat pomocí lokálního detekčního mechanismu nebo tak, že správce zašle pokyn k zablokování. V případě, že se počítač později najde, je možné jej znovu aktivovat.

Software PGP Whole Disk Encryption nabídne podle Symantecu také vyšší výkon díky podpoře technologie Intel AES-NI. Instrukční sada AES-NI slouží ke zrychlení kryptografických operací. Může zkrátit dobu potřebnou k zašifrování přenosného počítače až o 40 % a zvýšit propustnost u jednotek SSD.

příloha_ovladnete_sva_data

 

 

Byl pro vás článek přínosný?