Hlavní navigace

Symantec kupuje PC Tools

23. 8. 2008

Sdílet

PC Tools nabízí např. aplikaci Spyware Doctor, jinak se však jejích portfolio produktů se Symantecem značně překrývá. Symantec prohlašuje, že jedním z cílů akvizice je posílit pozice na rozvíjejících se trzích.

Symantec oznámil, že kupuje svoji dosavadní konkurenci, společnost PC Tools.
PC Tools nabízí např. aplikaci Spyware Doctor, jinak se však jejích portfolio produktů se Symantecem značně překrývá. Symantec prohlašuje, že jedním z cílů akvizice je posílit pozice na rozvíjejících se trzích. Soukromě vlastněná PC Tools má pobočku mj. na Ukrajině, ale relativně silnou pozici i jinde.
Cena transakce nebyla zveřejněna. Akvizice by měla být dokončena na konci tohoto roku, podléhá standardnímu postupu (schválení regulačních orgánů apod.). Protože trh bezpečnostních nástrojů je však značně konkurenční, nepředpokládá se nějaký konflikt s antimonopolní legislativou.
V první fázi po akvizici bude PC Tools samostatnou divizí v rámci obchodní jednotky Symantecu zaměřené na prodej produktů koncovým uživatelům. V čele divize bude stát dosavadní výkonný ředitel PC Tools Simon Clausen. Značka PC Tools zůstane zachována, stejně jako stávající obchodní kanály/partnerská síť.

Zdroj: Symantec, jako první na českém internetu upozornila Lupa

Viz také
McAfee kupuje Reconnex a nabídne samoučící se technologii
Evropská komise povolila Googlu koupit DoubleClick

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku