Hlavní navigace

Symantec rozšiřuje bezplatnou službu na ochranu dětí Norton Online Family

18. 6. 2010

Sdílet

Symantec oznámil, že služba pro ochranu dětí na Internetu Norton Online Family bude nyní nabízena zdarma na celém světě ve 25 jazycích.

Služba Norton Online Family byla dříve k dispozici pouze v angličtině. Její nová verze poskytuje rodičům nástroje nejen pro blokování nevhodných webových stránek, ale také pro získání přehledu o internetových aktivitách svých dětí. Nová verze se má snáze používat, má vylepšené uživatelské rozhraní, flexibilnější možnosti nastavení denních limitů pro použití počítače dítětem a další stránky podpory.

příloha_ovladnete_sva_data

62 % dětí z celého světa uvádí, že při připojení online přišly do styku s něčím negativním.  Služba Norton Online Family proto pomáhá rodičům získat přehled o šedých oblastech Internetu. Obsahuje nejen základní nástroje, které blokují závadný obsah, ale podle dodavatele také podporuje otevřenou diskuzi mezi rodiči a dětmi. Rodiče mohou nastavit jasná domácí pravidla, získat přehled o hledaných termínech, které jejich děti zadávají, a lépe poznat, jak děti popisují svoji osobu na webech sociálních sítí. Součástí služby Norton Online Family je také zasílání zpráv v reálném čase, které dětem umožňuje zaslat rodičům oznámení o jejich úmyslech, když se pokoušejí navštívit blokované webové stránky. Protože se jedná o webovou službu, rodiče mají také tu výhodu, že se mohou kdykoli a kdekoli přihlásit z libovolného počítače a upravit nastavení nebo sledovat činnost dítěte.

Zájemcům o službu stačí, aby se zaregistrovali a vytvořili rodinný účet na adrese https://onlinefamily.norton.com. Do každého počítače, který dítě používá, rodiče stáhnou a nainstalují malou aplikaci Norton Safety Minder. Webová služba Norton Online Family je schopná sledovat činnost každého dítěte v Internetu v reálném čase. Ke zmírnění obav rodičů přispívají okamžité zprávy a přístup k účtu kdykoli z jakéhokoli zařízení připojeného k internetu.

Byl pro vás článek přínosný?