Hlavní navigace

Symantec Vector Machine Learning má detekovat a chránit duševní vlastnictví firem

28. 12. 2010

Sdílet

Symantec představil Symantec Data Loss Prevention 11, který má zjednodušit ochranu firemního duševního vlastnictví. Součástí nového produktu bude i technologie Vector Machine Learning určená pro detekci duševního vlastnictví.

Data Loss Prevention 11 podle Symantecu také zefektivní proces nápravy a vylepšení technologie Data Insight přinese vyšší účinnost i ochranu koncových bodů.

Počet nestrukturovaných dat za rok vzrostl o více než 60 %. Nejcennější firemní informace – duševní vlastnictví – jsou často ztraceny ve velkém množství nestrukturovaných dokumentů, z nichž řada není ani důvěrného charakteru. Úložiště nestrukturovaných dat jsou obvykle méně bezpečné a zranitelnější než jiné úložiště.

Společnosti potřebují definovat citlivé dokumenty ještě předtím, než mohou přistoupit k jejich ochraně. Systémy DLP tradičně spoléhají na dvě kategorie detekčních technologií: snímání otisků dokumentů a definování citlivých informací. Snímání otisků dokumentů vyžaduje shromáždění všech dokumentů, které musí být chráněné, a přiřazení unikátních otisků ke každému dokumentu. Alternativou je vytvoření seznamu obvyklých výrazů a klíčových slov, které umožní identifikaci citlivých dokumentů. Snímání otisků dokumentů může být náročné pro společnosti, které nemají centralizovaná data, a definování citlivých informací může být časově náročné a navíc méně přesné než snímání otisků prstů.

příloha_ovladnete_sva_data

Vector Machine Learning je inovativní technologie společnosti Symantec, která má překonat tyto problémy. Ze vzorového dokumentu rozpozná specifické vlastnosti dokumentu a identifikuje rozdíly mezi důvěrnými a nedůvěrnými údaji. Tím se odstraní nutnost vytvářet pravidla pro určování klíčových slov nebo vytvářet otisky pro nové dokumenty. Vector Machine Learning ze vzorků dokumentů vytvoří potřebná pravidla. Systém se sám učí, takže se přesnost zvyšuje s dalším pozitivním a negativním vyhodnocováním vzorků.

Symantec Data Loss Prevention 11 bude obsahovat i vylepšený Symantec Data Insight. Nová funkce hodnocení rizika bude upřednostňovat složky pro nápravu podle množství a citlivosti dat, která obsahují. Produkt má přinést vylepšení i pro koncové body, včetně větší flexibility a možnosti bezpečně využívat široké škály aplikací a zařízení pro ukládání dat ve firemním prostředí. Řízení přístupu aplikací k souborům zajistí, že uživatelské aplikace jako je iTunes, Skype a WebEx mohou zaměstnanci používat, aniž by ohrozili citlivá data. Funkce pro kontrolu důvěryhodnosti zařízení umožní používat širokou škálu zařízení pro ukládání dat a současně zajistí, že citlivá data mohou být kopírována pouze na schválená zařízení, jako jsou zařízení vydaná a sledovaná společností. Nová funkce Endpoint FlexResponse usnadní rozšíření ochrany dat v koncových bodech integrací dalších řešení Symantec a řešení třetích stran, jako je šifrování a podniková správa práv (ERM).

Byl pro vás článek přínosný?