Hlavní navigace

Test: zabezpečení notebooku Secure Traveler

23. 1. 2009

Sdílet

Secure Traveler integruje celkem šest samostatných programů, z nichž si některé můžete koupit i samostatně, nebo jsou součástí jiných balíků firmy Steganos.

Secure Traveler integruje celkem šest samostatných programů, z nichž si některé můžete koupit i samostatně, nebo jsou součástí jiných balíků firmy Steganos.

V balíčku anjdete několik částí. Program Safe ukládá zakódované soubory do speciálního virtuálního trezoru, takže jsou pro normálního uživatele neviditelné, Portable Safe zvládne totéž pro externí paměťová média, Password Manager udržuje zakódovaný seznam všech hesel, která potřebujeme, a konečně Shredder nabízí tři různé způsoby totálního mazání souborů a určení volného místa na pevném disku.
Zajímavým dojmem působí aplikace Secure VPN, která pomocí 128bitové technologie SSL kóduje celé internetové připojení.
Hodit se může i aplikace AntiTheft, kterou uplatníme ve chvíli, kdy nám někdo laptop ukradne. Celý systém funguje následovně – na speciální firemní stránce se zaregistrujeme a obdržíme patřičnou informaci pro zpětné logování. Je samozřejmé, že tuto informaci musíme uložit někam jinam než na laptop. V případě ztráty se potom přihlásíme na webovou stránku a zkontrolujeme, z které IP adresy se počítač hlásí, což teoreticky může pomoci policii najít ukradený laptop. O tom, že to bude v praxi fungovat, ovšem tak docela přesvědčení nejsme.

Hodnocení
Hlavním problémem celého balíku Secure Traveler je však skutečnost, že se jedná o velmi drahý produkt. Měsíční licence stojí 29,95 dolarů, roční potom 169,99 dolarů, a to je ještě v obou případech omezena množstvím přenesených dat. Investici do tohoto programu bychom si tedy raději rozmysleli.

+   Kombinace bezpečnostních programů pro laptop
-   Většina aplikací nepřináší nic nového, vysoká cena
Cena: 170 USD (3500 Kč) na 1 rok
Zapůjčil: www.steganos.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.